«Πέρσες» του Αισχύλου στο θέατρο ΑΜΟΡΕ

20.05.2008
Μια προσέγγιση στην αρχαία τραγωδία, η οποία αναδεικνύει την έντονη μουσικότητα και τον ρυθμό της δραματουργικής ποίησης ανεβαίνει στο Θέατρο ΑΜΟΡΕ, από τις 5-15 Ιουνίου. Πρόκειται για τους «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου.
Μια προσέγγιση στην αρχαία τραγωδία, η οποία αναδεικνύει την έντονη μουσικότητα και τον ρυθμό της δραματουργικής ποίησης ανεβαίνει στο Θέατρο ΑΜΟΡΕ, από τις 5-15 Ιουνίου. Πρόκειται για τους «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου.

Μεταφράζοντας ο ίδιος τα έργα του μεγάλου δραματικού ποιητή, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να αναδείξει ως κυρίαρχο στοιχείο την ποιητική γλώσσα του μεγάλου τραγικού, με κεντρικό άξονα το ρυθμό και τη μουσικότητα του ποιητικού του λόγου.

Ο Λουκάς Θάνος, που σπούδασε μουσική, χορό, θέατρο και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη, ερεύνησε επί σειρά ετών τη φιλοσοφία και το χορό της μεγάλης ιέριας Isadora Duncan, διατελώντας σύμβουλος της οικογενείας της, καθώς και αναβιωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϊμόνδου Ντάνκαν», στην Αθήνα.

Τα δέκα τελευταία χρόνια ο Λουκάς Θάνος δουλεύει πάνω στον Αισχύλο, εξερευνώντας τις πιθανότητες και τα όρια της μουσικής και κινητικής απόδοσής του επί σκηνής. Έχοντας στο βιογραφικό του μουσικές σπουδές και σημαντικές εμπειρίες στο χορό και το θέατρο, στηρίχθηκε στη μουσική και χορευτική του παιδεία για να αποκωδικοποιήσει να αναλύσει και να αποδώσει σε βάθος τη μουσική και τον εσωτερικό ρυθμό της δραματουργικής ποίησης του Αισχύλου.

Για τον συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας απαιτήθηκε σκληρή σωματική - φωνητική εκγύμναση και πειθαρχία στον εκφραστικό τρόπο, τον οποίο ο σκηνοθέτης πέτυχε δημιουργώντας τη δική του ομάδα νέων ηθοποιών, με την οποία δουλεύει σε μόνιμη βάση τα τελευταία τρία χρόνια.

Πρόκειται για τους: Γεωργία Αγκονσίλιο, Χαρά Γεωργάτου, Πέλη Γιαουζή, Αλέξανδρο Ισαακίδη, Ιωάννα Κουκουζέλη, Ειρήνη Λαμπράκη, Γεωργία Μαρινάκου, Κωνστανίνο Μάρκελλο, Βιβή Μπρακουμάτσου, Φοίβο Παπαγιάννη, Έβελυν Σδούκου και Δήμητρα Σοφού.

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ
Ταυτότητα & Data παράστασης:
Ημερομηνίες παραστάσεων: καθημερινά 5-15 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Τόπος: θέατρο ΑΜΟΡΕ, Πριγκιποννήσων 10, Πολύγωνο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-6468009
Τιμή εισιτηρίου: €12,00