Ομάδα Χορού Paul Taylor στο Ηρώδειο

23.05.2008
Με μισό αιώνα στη χορευτική σκηνή, ο Πωλ Τέυλορ χορογραφεί για το Ηρώδειο στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.
Τι: Ομάδα Χορού Paul Taylor
Πότε: 11 Ιουνίου 2008, 21:00
Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Εισιτήρια: €100 (Διακεκριμένη), €80 (Α’), €60 (Β’), €40 (Γ’), €20 (Άνω Διάζωμα). Και μειωμένα.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 21 Μαΐου.

Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ!

Esplanade (Διάρκεια: 30’)
Μουσική: J.S. Bach
Κοστούμια: John Rawlings
Φωτισμοί: Jennifer Tipton

Χορεύουν: Lisa Viola, Richard Chen See, Michael Trusnovec, Amy Young, Julie Tice, Michelle Fleet, Parisa Khobdeh, Jeffrey Smith, Laura Halzack

Η αρχική παραγωγή έγινε με τη συμβολή του National Endowment for the Arts. Η αναβίωση έγινε με τη γενναιόδωρη συμβολή των Elise Jaffe and Jeffrey Brown.

Διάλειμμα: 15’

Piazzolla Caldera (Διάρκεια: 22’)
Μουσική: Astor Piazzolla & Jerzy Peterburshsky
Σκηνικά - Κοστούμια: Santo Loquasto
Φωτισμοί: Jennifer Tipton

Χορεύουν: Lisa Viola, Richard Chen See, Michael Trusnovec, Annmaria Mazzini, Orion Duckstein, Amy Young, Robert Kleinendorst, James Samson, Michelle Fleet, Sean Mahoney, Eran Bugge, Francisco Graciano

Παραγγελία του American Dance Festival με την υποστήριξη του National Endowment for the Arts, Altria Group, Inc., και των Brenda και Keith Brodie.

Η αρχική παραγωγή έγινε από τους: New York State Council on the Arts, State Agency και The Eleanor Naylor Dana Charitable Trust, και Carole K. Newman.

Η αναβίωση έγινε με τη γενναιόδωρη συμβολή των: Paul Taylor Repertory Preservation Project με υποστήριξη από το National Endowment for the Arts.

Η μουσική είναι από την ηχογράφηση "Hommage à Piazzolla" των Nonesuch Record και ερμηνεύεται από τον Gidon Kremer.

Διάλειμμα: 15’

Promethean Fire (Διάρκεια: 19’)

Μουσική: J.S. Bach, ενορχήστρωση Leopold Stokowski
Σκηνικά - Κοστούμια: Santo Loquasto
Φωτισμοί: Jennifer Tipton

Χορεύουν: Lisa Viola, Michael Trusnovec, Richard Chen See, Annmaria Mazzini, Orion Duckstein, Amy Young, Robert Kleinendorst, Julie Tice, James Samson, Michelle Fleet, Parisa Khobdeh, Sean Mahoney, Jeffrey Smith, Eran Bugge, Francisco Graciano, Laura Halzack

Παραγγελία από το American Dance Festival μέσω των Doris Duke Awards For New Work και του Samuel H. Scripps.

Η αρχική παραγωγή έγινε με την μεγάλη υποστήριξη των Elise Jaffe and Jeffrey Brown, καθώς και τη γενναιόδωρη συμβολή τουPaul Taylor New Works Fund.

Ο Πωλ Τέυλορ διανύει ήδη μισό αιώνα στη χορευτική σκηνή. Από το 1952, διατηρώντας άσβεστη τη δημιουργικότητα και το νεανικό του πνεύμα, καταθέτει έργα που σημάδεψαν την ιστορία του αμερικανικού μοντέρνου χορού. Οι χορογραφίες του άλλοτε ακτινοβολούν λυρισμό και ρομαντική διάθεση και άλλοτε σατιρίζουν με δηκτικό χιούμορ την Αμερική του 20ού αιώνα.

Ο ίδιος συγχωνεύει με μοναδικό τρόπο ετερόκλητες επιρροές αναδεικνύοντας την απλότητα στο στιλ και την αμεσότητα στην επικοινωνία του με το κοινό. Ένα βαθύ μουσικό ένστικτο τον ωθεί συχνά να αντλεί έμπνευση από ένα μεγάλο εύρος ακουσμάτων, που εκτείνονται από τον Μπαχ ως τον Πιατσόλα. Τα έργα του Esplanade, Piazzolla Caldera και Promethean Fire αποτελούν δείγμα καθοριστικών σταθμών στη μακροχρόνια και ακούραστη δημιουργική του πορεία.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ). H ομάδα χορού Paul Taylor εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο Starr Foundation για την γενναιόδωρη υποστήριξη της ομάδας στη διεθνή περιοδεία του έτους 2008.

Επιπλέον υποστήριξη δόθηκε από τους: National Endowment for the Arts, το New York State Council on the Arts, a State agency, και το Board of Directors και τους δωρητές της Paul Taylor Dance Foundation, Inc.