Αφιέρωμα στον Μωρίς Μπεζάρ στο Ηρώδειο

23.05.2008
Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τη μνήμη του Μωρίς Μπεζάρ (1927-2007) που υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της χορευτικής τέχνης, αλλά και ένθερμος φίλος της Ελλάδας. Είναι αυτός που άνοιξε τον χορό στο μεγάλο κοινό, συνδέοντάς τον με τη ζωή, για να τον αναδείξει σε κατεξοχήν τέχνη του 20ού αιώνα.
Τι: Αφιέρωμα στον Μωρίς Μπεζάρ // Μπαλέτο του Τόκυο - Sylvie Guillem
Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε: 16 & 17 Ιουνίου 2008, 21:30
Εισιτήρια: €100 (Διακεκριμένη), €80 (Α’), €60 (Β’), €40 (Γ’), €30 (Άνω Διάζωμα). Και μειωμένο.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 26 Μαΐου

Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ!

Μπαλέτο του Τόκυο - Συλβί Γκιγιέμ


Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τη μνήμη του Μωρίς Μπεζάρ (1927-2007) που υπήρξε μείζων προσωπικότητα της χορευτικής τέχνης αλλά και ένθερμος φίλος της Ελλάδας. Είναι αυτός που άνοιξε τον χορό στο μεγάλο κοινό συνδέοντάς τον με τη ζωή, για να τον αναδείξει σε κατεξοχήν τέχνη του 20ού αιώνα.

Πληθωρικός και πολυεπίπεδος δημιουργός, με περισσότερα από 250 μπαλέτα σε μισό αιώνα, αλλά και δάσκαλος πάνω απ’όλα, αγάπησε τον χορευτή, «πηγή έμπνευσης και συν-δημιουργό», όπως τον αποκαλούσε, σε έργα εμβληματικά σαν την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» ή το «Μπολερό». Το Μπαλέτο του Τόκυο συμπεριέλαβε ήδη από το 1980 περισσότερες από 15 δημιουργίες του Μπεζάρ στο ρεπερτόριό του.

Επανέρχεται στο Ηρώδειο με σολίστ τη Συλβί Γκιγιέμ - αγαπημένη του χορεύτρια - και τους Λωράν Ιλαίρ και Μανυέλ Λεγκρί, étoiles της Όπερας του Παρισιού. Laurent Hilaire, Manuel Legris (étoiles του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού)

Χορογραφίες: Maurice Béjart

Le Sacre du Printemps

Μουσική
: Igor Stravinsky
Χορογραφία: Maurice Béjart
Με το Μπαλέτο του Τόκυο
Πρώτοι χορευτές: Yukari Saito, Yukie Iwaki, Mika Yoshioka, Kazuo Kimura, Reiko Koide, Naoki Takahishi, Kazuo Kimura, Haruo Hoto, Shu Nakashima

Σολίστ: Junko Takamura, Mayumi Nishimura, Tomoko Inui, Chika Saeki, Aya Takagi, Haruka Nara, Ryuta Takahashi, Ryo Hirano, Yuji Matsushita

La Luna

Χορογραφία: Maurice Béjart
Μουσική: J.S. Bach / Κοντσέρτο για βιολί αρ.2. (β΄μέρος)
Σολίστ: Sylvie Guillem

Le Chant du Compagnon Errant

Μουσική: Gustav Mahler
Χορογραφία: Maurice Béja
Σολίστ: Laurent Hilaire, Manuel Legris

Boléro

Πρεμιέρα 1960, Théâtre Royal de la Monnaie, Μπαλέτα του 20ου Αιώνα με την Duska Sifnios
Χορογραφία: Maurice Béjart
Μουσική: Maurice Ravel
Σολίστ: Sylvie Guillem και οι χορευτές του Μπαλέτου του Τόκυο

Πρώτοι χορευτές: Yukari Saito, Yukie Iwaki, Mika Yoshioka, Kazuo Kimura, Reiko Koide, Naoki Takahishi, Kazuo Kimura, Haruo Hoto, Shu Nakashima

Σολίστ: Junko Takamura, Mayumi Nishimura, Tomoko Inui, Chika Saeki, Aya Takagi, Haruka Nara, Ryuta Takahashi, Ryo Hirano, Yuji Matsushita.