"ID no 121" από την Αγγελόσκονη!

27.05.2008
Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η ομάδα χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει το έργο ID no 121 της Αγγελικής Παπαδάτου.
Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η ομάδα χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει το έργο ID no 121 της Αγγελικής Παπαδάτου.

Το έργο, μέρος της εργασίας του Μεταπτυχιακού προγράμματος στη χορογραφία, που παρακολουθεί η χορογράφος στην Dansacademie του Tilburg στην Ολλανδία, εντοπίζει στο ζήτημα της ταυτότητας.

Η ομάδα χορού ΑγγελόΣκονη προωθεί από την ίδρυσή της την ένταξη χορευτών ποικίλων σωματότυπων και ικανοτήτων προωθώντας την ομορφιά και την κινητική αξία του σώματος που δεν είναι ευρέως αποδεκτό στην παραστατική τέχνη του χορού. Αυτή η αρχή διατρέχει και την παρούσα παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, στο ID no 121 η Αγγελική Παπαδάτου συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε μέσα από το έργο της Fotosoma, με το οποίο επεδίωξε να παραδώσει μια οπτική και αισθαντική αντίληψη του σώματος. Τώρα, μέσα από ένα ντουέτο και δύο σόλι, η χορογράφος ανιχνεύει τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται και κυριαρχεί η κατασκευασμένη ταυτότητα μας- μια ταυτότητα που μας έχει επιβληθεί ιστορικά και κοινωνικά, διαμορφώντας πρότυπα και στάσεις απέναντι στο σώμα ειδικά και στον άνθρωπο γενικά. Μία χορεύτρια, ένας χορευτής, μία performer και μία ηθοποιός σχολιάζουν και ξετυλίγουν τη σχέση τους με τις πολλαπλές τους ταυτότητες, με το άλλο φύλο και με τη σεξουαλικότητα τους.

Η ομάδα χορού ΑγγελόΣκονη ιδρύθηκε το 2003. Αντικείμενό της είναι η παραγωγή σύγχρονων παραστατικών θεαμάτων με τη συμβολή άλλων τεχνών. Στοχεύει στην αφύπνιση των αισθήσεων και την προώθηση του μηνύματος του χορού στο ευρύτερο καταρτισμένο ή μη κοινό, μέσα από απλούς, ευανάγνωστους κώδικες και με αφετηρία στην επιλογή της θεματολογίας της, την καθημερινότητα του ανθρώπου. Η ΑγγελόΣκονη εξερευνά το διαφορετικό κινητικό λεξιλόγιο και τη δυναμική που μπορούν να προσφέρουν στην παραστατική πράξη, χορευτές με ποικίλη χορευτική κατάρτιση και μη-συμβατικό σωματότυπο. Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει παρουσιάσει τις παραγωγές Η Bella Κατεβαίνει και Ανεβαίνει τη Σκάλα, Το Ένα πάει στο Άλλο και το Άλλο στο Παράλλο, Στον Κήπο και Fotosoma.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ID no 121

Xορογραφία: Αγγελική Παπαδάτου
Σκηνογραφία: Where_House
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Δραματουργία: Γιάννης Πετσόπουλος
Οδηγός Σκηνής: Νίκη Εδιπίδη
Μουσική Σύνθεση: Simon Redfern
Διάρκεια: 50'

Χορεύουν: Ντούετο_Νικολέτα Καρμίρη, Τίμος Ζέχας, Σόλο_Ευριδίκη Σαμαρά, Σόλο _Ειρήνη Θεοτοκάτου

Info:
Ημερομηνίες
: 2, 3 & 4 Ιουνίου 2008
Ώρα: 20.30, 22.00 & 20.30 (αντίστοιχα)
Τόπος: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων: € 12,00 - 8,00 (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 210- 3428583
Επικοινωνία: 210- 3428583

Επιπλέον πληροφορίες
H παράσταση της Τετάρτης 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί με ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια παράσταση χορού πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο.