«Ι know it is here somewhere» στο Bios

27.05.2008
«Ι know it is here somewhere» τιτλοφορείται η «απρόβλεπτη» συνάντηση του θεάτρου, των εικαστικών και της λογοτεχνίας που συμβαίνει στο «Βios», από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου, με οδηγό την ομάδα «Shifty Τongue». Κεντρικό θέμα της είναι το απρόβλεπτο.
«Ι know it is here somewhere» τιτλοφορείται η «απρόβλεπτη» συνάντηση του θεάτρου, των εικαστικών και της λογοτεχνίας που συμβαίνει στο «Βios», από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου, με οδηγό την ομάδα «Shifty Τongue».

Κεντρικό θέμα της είναι το απρόβλεπτο!!!

«Για μένα το πραγματικό μέλλον είναι αυτό που συμβαίνει και δεν το έχεις καθόλου προβλέψει», έλεγε ο Ζακ Ντεριντά και ο Φερνάντο Πεσόα έγραφε ότι «ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν ασχολείσαι με κάτι άλλο».

«Συνωμότες» σε αυτό το παιχνίδι είναι και οι συγγραφείς Βασίλης Αμανατίδης, Γιώργος Βέλτσος, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Μαρία Λαϊνά, Κωνσταντίνος Ματσούκας, Σάκης Σερέφας και Χρήστος Χρυσόπουλος. Οι παραπάνω δέχτηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο της ομάδας, σε καθημερινή βάση για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Οι απαντήσεις αποτέλεσαν σημείο εκκίνησης της παράστασης, ενώ ο σχετικός διάλογος εξελίσσεται και στον χώρο του blog. Παράλληλα, σε κάθε παράσταση θα δίνεται η δυνατότητα σε έναν θεατή να παρεμβαίνει σε συγκεκριμένα σημεία, με στόχο να αποτελέσει και ο ίδιος ένα απρόβλεπτο στοιχείο για την παράσταση.

Η σκηνοθεσία είναι της Χρύσας Τσαμπάζη.