Ελληνες φωτογράφοι στο Μόντρεαλ

04.03.2001
"Εικόνα και Είδωλο" είναι ο τίτλος μεγάλης έκθεσης σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, που θα εγκαινιαστεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 8 Μαρτίου, από τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αλέκο Βούλγαρη και το δήμαρχο του Μόντρεαλ, Πιερ Μπουρκ.
"Εικόνα και Είδωλο" είναι ο τίτλος μεγάλης έκθεσης σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, που θα εγκαινιαστεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 8 Μαρτίου, από τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αλέκο Βούλγαρη και το δήμαρχο του Μόντρεαλ, Πιερ Μπουρκ. Στους εκθεσιακούς χώρους του ιστορικού δημαρχείου της πόλης θα φιλοξενηθούν έως τις 17 Απριλίου, περισσότερα από διακόσια έργα 39 Ελλήνων φωτογράφων. Την έκθεση διοργανώνουν το ελληνικό υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, η ελληνική πρεσβεία στον Καναδά και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία με το δήμο του Μόντρεαλ.
Η διεθνής περιοδεία της έκθεσης, που διοργανώθηκε από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού, έχει ανατεθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης. Διαφορετικές εκδοχές της έκθεσης, που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σταθάτος, έχουν ήδη παρουσιαστεί σε τρεις πόλεις της Τσεχίας, στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας στη Μπρατισλάβα και στη Βασιλική Φωτογραφική Εταιρεία στη Βρετανία.
Η έκθεση του Μόντρεαλ, η οποία υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς, το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Ιδρυμα, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, το πανεπιστήμιο Κονκόρτια και άλλους φορείς, αποτελεί επίσης εκδήλωση προς τιμήν της 25ης επετείου σύναψης επισήμων σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Καναδά