Το "Θέατρο της Ημέρας" κοντά στα παιδιά

05.08.2011
Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, πιστό στο ραντεβού του με τα παιδιά θα παρουσιάσει φέτος στην παιδική του σκηνή τις εξής παραστάσεις: Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει του Λάκη Κουρετζή και Οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας της Λένας Τερκεσίδου.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, πιστό στο ραντεβού του με τα παιδιά θα παρουσιάσει φέτος στην παιδική του σκηνή τις εξής παραστάσεις: «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» του Λάκη Κουρετζή και «Οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» της Λένας Τερκεσίδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011- 2012 ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» του Λάκη Κουρετζή

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 Κάθε Κυριακή

Μια παράσταση - θεατρικό παιχνίδι, όπου οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα. Η μικρή ηρωίδα ονειρεύεται πως παίζει με το Χρόνο… Το ξύπνημά της θα είναι η αρχή για την αναζήτηση και τη γνωριμία μαζί του! Η ευαισθησία και η αγωνία για το χρόνο και το χώρο γίνεται ένα ταξίδι σε όλες τις εκφάνσεις του χρόνου, όπως τις 4 εποχές, τη μνήμη και τη λήθη, το γήρας και το θάνατο, την ηλεκτρονική μνήμη, το διαστημικό χρόνο. Μία παράσταση- θεατρικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε όσα συμβαίνουν επί σκηνής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής

Μουσική & Τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης

Σκηνικά: Ανδρομάχη Μοντζολή

Χορογραφία: Κωνσταντίνα Μικρούτσικου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δανάη Δασκαλάκη, Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Λιλής, Νόνη Κιουτσούκη, Τάσος Αλαφάκης

Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού: Ία Χρυσανθοπούλου

«Οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» της Λένας Τερκεσίδου

Μια παράσταση - θεατρικό παιχνίδι, όπου οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα. «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο, στο οποίο για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής και διατροφής των παιδιών. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Επιμέλεια κίνησης: Βασιλική Σαχπάζη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δανάη Δασκαλάκη, Νόνη Κιουτσούκη, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Λιλής

Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού: Ία Χρυσανθοπούλου

Και ... για τους μεγάλους

Στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, παράλληλα με τις παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή, θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο νεοελληνικό-μεταπολεμικό θέατρο με τίτλο «Τρεις δημιουργοί- τρία μονόπρακτα», στο οποίο περιλαμβάνονται τα έργα: «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η απαρηγόρητη χήρα» του Κώστα Μουρσελά και «Οι μάσκες του ηθοποιού» του Ντίνου Ταξιάρχη.

Ακόμα, στο πρόγραμμα του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ θα συμπεριληφθούν οι «Ημέρες Θεάτρου στην Πανόρμου», όπου νέες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς, σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους, καθώς και ημερίδα με θέμα «Το θεατρικό παιχνίδι και οι διαστάσεις του».