«Κυνηγόσκυλα» στο studio ομάδας χορού Griffon

15.09.2011
Οι χορευτές Γιάννης Νικολαϊδης και Τάσος Καραχάλιος αποφασίζουν να δημιουργήσουν μόνοι τους το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα χορέψουν. Ένα πλαίσιο ευχάριστο και άνετο. Ένας απλός χώρος που τον ετοιμάζουν μόνοι τους.

Οι χορευτές Γιάννης Νικολαϊδης και Τάσος Καραχάλιος αποφασίζουν να δημιουργήσουν μόνοι τους το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα χορέψουν. Ένα πλαίσιο ευχάριστο και άνετο. Ένας απλός χώρος που τον ετοιμάζουν μόνοι τους.

Κλείνουν τις κουρτίνες, όπως σε ένα εφηβικό δωμάτιο, και αποφασίζουν να χορέψουν σαν να μην τους βλέπει κανείς. Ξετυλίγοντας τις σκέψεις, τις ευχές και τις επιθυμίες τους, δημιουργούν ένα αφαιρετικό χορευτικό τοπίο και εμβαθύνουν στη σχέση τους με αποτέλεσμα να μην έχει τίποτα αξία παρά μόνο οι δυο τους.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, τους αντιμετωπίζει σαν δυο κομήτες που υπάρχουν μαζί σαν ένα αυτοτελές σύστημα και γράφει ανεξάρτητα το μουσικό score.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-ερμηνεία: Γιάννης Νικολαϊδης και Τάσος Καραχάλιος
Μουσική: Κ. Βήτα
Κουστούμια: Γιάννης Νικολαϊδης, Τάσος Καραχάλιος και Χρίστος Δεληδήμος


Info παράστασης

Πρεμιέρα: 1 Οκτώβρη

Παραστάσεις: Παρασκευή/ Σάββατο / Κυριακή
1, 2 και 7, 8, 9 και 14, 15, 16 και 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011
Ώρα έναρξης: 21.30
Χώρος: studio ομάδας χορού Griffon
Διεύθυνση: Απόλλωνος 23, Σύνταγμα (στάση μετρό Σύνταγμα-Μοναστηράκι)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο εισιτήριο)
Διάρκεια: 40 λεπτά

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6986 705894 (απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένης χωρητικότητας).


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Jan Fabre («Τroubleyn»), την Αγγελική Στελλάτου, τον Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατρο Οκτάνα), τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, την Αποστολία Παπαδαμάκη (“Quasistellar”), την Μαρία Γοργία(Αμάλγαμα), τον Αντώνη Φωνιαδάκη, τον Γιώργο Σαχίνη, το Σταύρο Τσακίρη κ.α. Το καλοκαίρι του 2005 συμμετείχε στο πρόγραμμα «danceWEB» του ImPulsTanz Festival στη Βιέννη ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Παράλληλα εκπονεί μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «κινητική και δημιουργική μάθηση». Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε χορευτές και ηθοποιούς, και χορογραφία και σύνθεση στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Γιάννης Νικολαίδης αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού καθώς και με ανεξάρτητους χορογράφους για τις ανάγκες παραγωγών όπερας και θεάτρου. Μεταξύ αυτών οι ομάδες Griffon, Οκτάνα, Λάθος Κίνηση, ομάδα σύγχρονου χορού Πέρσας Σταματοπούλου, Πρόσχημα, Ζήτα, Άιρεσις, Χορευτές καθώς και με τους Αλεξάνδρα Βάιερσταλ, Αγγελική Στελλάτου, Ισίδωρο Σιδέρη, Σοφία Σπυράτου, Άντζυ Σμάλις και Αντώνη Φωνιαδάκη. Τέλος υπήρξε με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στις παραγωγές 2, Μήδεια2 και ΜΕΣΑ. Έχει συν-χορογραφήσει 2 έργα καθώς και ένα solo για τον ίδιο, παραγγελία της full house promotion. για το City to City Cabaret που παρουσιάστηκε σε Λονδίνο, Ζάγκρεμπ και Σόφια