ΜακΚάρτνεϊ: Έκοψα την κάνναβη για την κόρη μου

16.02.2012
Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ αποφάσισε επιτέλους να σταματήσει να καπνίζει κάνναβη, συνήθεια που έχει αποκτήσει από τη δεκαετία του 60, καθώς νιώθει υπεύθυνος πλέον για την 8χρονη κόρη του Μπεατρίς.

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney) αποφάσισε επιτέλους να σταματήσει να καπνίζει κάνναβη, συνήθεια που έχει αποκτήσει από τη δεκαετία του 60, καθώς νιώθει υπεύθυνος πλέον για την 8χρονη κόρη του Μπεατρίς (Beatrice).

Παλιότερα είχε αποκαλύψει και ο ίδιος ότι έκανε πολύ συχνή χρήση. "Το κανα το μερίδιο μου. Οταν όμως μεγαλώνεις ένα νεαρό κορίτσι, η αίσθηση της υπευθυνότητας σε χτυπάει κάποια στιγμή, αν εισαι τυχερός. Αρκετά ως εδώ".

Ο Σερ Πωλ, έχει πάθος για τη μαριχουάνα και έχει αρκετές φορές μπλεχτεί σε μπελάδες για ναρκωτικές ουσίες, περισσότερες και από τον Τζον Λέννον που ήταν γνωστός χρήστης...

Ο 69χρονος Μακ Κάρτνεϊ έμαθε την κάνναβη από τον Μπομπ Ντύλαν (Bob Dylan), στα μέσα της δεκαετίας του 60. Μετά ήρθε η ηρωίνη, η κοκαϊνη, το LSD και μία γκάμα πολλών παραισθησιογόνων, ουσίες που ενέπνευσαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Το 1980 τον έδιωξαν από την Ιαπωνία, αφού βρήκαν μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας στις αποσκευές του, αλλά δήλωσε ότι δε μπορούσε να απεξαρτηθεί, γιατί "είναι τόσο καλό πράγμα".

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον συνέλαβαν στα Μπαρμπέιντος με την πρώτη του σύζυγο Λίντα, με την οποία κάπνιζαν σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου του εκείνη δήλωσε ότι "ο Πωλ μπορεί να καπνίζει τόσο συχνά όσο κανείς μπορεί να πίνει τσάι, και σίγουρα σα πατέρας δε θα μπορούσε να συμβουλεύσει την κόρη του για τους κινδύνους των ουσιών".

Ο Μακ Κάρτνεϊ έχει τέσσερα ενήλικα παιδιά, αλλά δεν εξήγησε γιατί όταν μεγάλωνε αυτά δε σταμάτησε τη χρήση, και για ποιο λόγο τώρα ένιωσε υπεύθυνος για την κόρη του.

Οσο για το γιατί οι Beatles δεν ενώθηκαν ποτέ όπως έκαναν τόσες πολλές μπάντες, δήλωσε ότι "είχαν πιο πολύ πάθος να διαλυθούν παρά να ενωθούν ξανά", ενώ σημείωσε ότι είχαν συμπληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δε χρειαζόταν να ρισκάρουν και πάλι το όνομα τους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα ήταν λάθος μία επανένωση γιατί ίσως να χαλούσε την ιδέα πίσω από το όνομα των Beatles: "μπορεί κάποιος να έλεγε τώρα ότι δεν του αρέσαμε, ή δεν ήμαστα τελικά τόσο καλοί.. Οπως και να χει, κανείς δεν μας έπεισε ποτέ ότι ένα reunion ήταν μια καλή ιδέα".

Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, μετά τον τρίτο του γάμο με την Νάνσυ Σέβελ (Nancy Shevell) τον Οκτώβρη, μίλησε για τα σχέδιά του να συνεχίσει να τραγουδάει και να κάνει μουσική στα 80 του.

Είπε, "καμιά φορά λέμε άσε τους νεότερους να μπουν στον χώρο, αλλά μετά σκέφτομαι ας δημιουργήσουν οι ίδιοι τον χώρο τους! Αν είναι καλύτεροι από μένα, θα με ξεπεράσουν έτσι κι αλλιώς".

Ε.Σ.