Θα πληρώνεται από τα "κατέβασματα" των κομματιών του!

25.07.2012
O Dj Shadow αποφάσισε να δώσει τα χέρια με μία από τις ιντερνετικές υπηρεσίες που αποτελούν εχθρό για τη μουσική βιομηχανία.

Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα torrents χάθηκε το φιλότιμο θα μπορούσαν να λένε πολλοί μουσικοί που βλέπουν τις πωλήσεις τους να παίρνουν κατήφορο ενώ τα downloads των κομματιών τους κινιούνται με αντίθετη φόρα χωρίς εκείνοι να ανταμείβονται.

Ο Dj Shadow (UNKLE) επιχείρησε αυτό που σκέφτονταν αρκετοί αλλά δεν το τόλμησε κανείς και συμφώνησε με την BitΤorrent, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον πλανήτη των torrents, να παίρνει ένα μέρος των εσόδων όταν κάποιος κατεβάζει μουσική του με το συνοδευτικό software. Ο μάνατζερ του Μάικλ Φίμπαχ (Michael Fiebach) πιστεύει πως είναι μια ευκαιρία να γράψουν ιστορία αφού είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που κάνει κάτι τέτοιο και επίσης τα torrents δεν είναι πειρατεία όπως πιστεύουν οι περισσότεροι.

“Σαν μουσικός που έχω αρκετή εμπειρία σε μία από τις βιομηχανίες που έχουν καταστραφεί από το ίντερνετ, έχω βιώσει την εξής περίεργη δυαδικότητα: Το διαδίκτυο υποτίθεται ότι έπρεπε να εκδημοκρατίσει την επικοινωνία αλλά φαίνεται να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.” είχε δηλώσει ο 40χρονος παραγωγός και μουσικός στο Wired.

Αρχικά θα έχουν διαθέσιμα στη συγκεκριμένη υπηρεσία τρία τραγούδια από το καινούριο δίσκο του Τζόσουα Ντέιβις (Joshua Davis) όπως είναι το κανονικό όνομα του Shadow, το artwork και το απαραίτητο λογισμικό και Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της BitTorrent Ματ Μέισον (Mat Mason), όλο αυτό θα είναι κάτι σαν πιλότος ενός πρότζεκτ που μπορεί να προσελκύσει κι άλλους καλλιτέχνες.

Κ.Π