Μουσική και Αισχύλειος Λόγος σε παγκόσμια πρώτη στην Ακρόπολη

12.09.2012
Ο Αισχύλειος Λόγος και η Μουσική θα ακουστούν μετά από 2.500 χρόνια, για πρώτη φορά, στο χώρο της νότιας κλιτύος της Ακροπόλης, κοντά στο Αρχαίο θέατρο του Διονύσου.

Ο Αισχύλειος Λόγος και η Μουσική θα ακουστούν μετά από 2.500 χρόνια, για πρώτη φορά, στο χώρο της νότιας κλιτύος της Ακροπόλης, κοντά στο Αρχαίο θέατρο του Διονύσου.
Πρόκειται για μια συναυλία-σταθμό που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ‘Διάζωμα’ το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η συναυλία αυτή, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στον αρχαιολογικό αυτό χώρο, είναι αφιερωμένη στους θεματοφύλακες των αρχαίων μνημείων της χώρας μας: τους αρχαιολόγους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στη συντήρηση και την αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων.

Μια παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, το έργο του Γιώργου Κουρουπού ‘Μονόλογος’ βασισμένο σε δύο μονολόγους του ‘Προμηθέα Δεσμώτη’ του Αισχύλου και έργα των Ιάνη Ξενάκη (Ψάπφα), Αντόνιο Βιβάλντι: Συμφωνία για έγχορδα RV 149 σε σολ μείζονα ‘O χορός των μουσών’ (Il coro delle Muse) και ‘Siam navi’ άρια από την όπερα ‘Ολυμπιάδα’ και Κριστόφ Βίλιμπαλντ φον Γκλουκ: άρια ‘Che faro senza Euridice’ και ντουέτο ‘Vieni, segue I miei passi’ από την όπερα ‘Ορφέας και Ευρυδίκη’ είναι το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά.
Την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Συμμετέχουν οι σολίστ: Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά), Τάσος Αποστόλου (μπασοβαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος).



Με σεβασμό στο χώρο
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερο σεβασμό στο χώρο – οι θεατές θα είναι σε περιορισμένο αριθμό, εκείνον που ορίζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – όχι πάνω από 500 συνολικά, ενώ ο ήχος και ο λόγος θα ακούγονται και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα επιτραπεί μόνον στους θεατές μόνον με την επίδειξη – στην είσοδο - των δελτίων εισόδου που θα έχουν προμηθευτεί από τα εκδοτήρια του Μεγάρου (από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου).
Στον αρχαιολογικό χώρο θα υπάρχουν καθίσματα για τους θεατές, ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους αρχαιολογικούς χώρους, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η είσοδος τροφίμων και ποτών. Η συνολική διάρκεια των έργων που θα παρουσιαστούν είναι περίπου 1 ώρα.



INFO:
Πότε: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διατίθενται από τα Ταμεία του Μεγάρου
από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr