Αφήνουν ελεύθερες τις Pussy Riot;

14.09.2012
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας μάλλον θέλει να γίνει συμπαθής στις κοπέλες που έχουν αναστατώσει τη χώρα του και σύμφωνα με τη Wall Street Journal, δήλωσε πως δε συμφωνεί με την ποινή τους.

Τα τελευταία νέα που είχαμε από τις τρεις Ρωσίδες επαναστάτριες ήταν το βίντεο στο οποίο ευχαριστούσαν όλους όσους τις έχουν στηρίξει, λέγοντας ανάμεσα σε διάφορα άλλα πως πολεμάνε για το δικαίωμα τους να τραγουδούν, να σκέφτονται και να κριτικάρουν αλλά και να είναι καλλιτέχνες έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να αλλάξουμε τη χώρα τους.

Οι Pussy Riot είναι σε αναμονή για την 1η Οκτωβρίου, την ημέρα που θα ξαναπάνε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενες με σκοπό ν’ αλλάξουν την ποινή των 2 χρόνων φυλάκισης που τους επέβαλε ο δικαστής.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεβ (Dmitry Medvedev) η οποία είναι υπέρ τους παρ όλο που είχε αηδιάσει με την περφόρμανς τους στον καθεδρικό ναό, την αιτία δηλαδή που έχουν φτάσει μέχρι εδώ κι έχουν γίνει τόσο διάσημες.

"Η ποινή είναι πολύ αυστηρή. Θα έλεγα πως είναι ένα φρικτό φορτίο. Δε θέλω να αντικαταστήσω τον δικαστή αλλά τη στιγμή που ήδη έχουν μείνει μές, η ουσία πάνω απ’ όλα είναι να τους κάνουμε να σκεφτούν τι έχει συμβεί, ανεξάρτητα αν έγινε από δική τους βλακεία ή γι’ άλλους λόγους." είπε χαρακτηριστικά ο Μπεντβέντεβ και δε θέλουμε να φανταστούμε την αντίδραση του Βλαδιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin).

K.Π