Οι Mechanimal σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

16.11.2012
Oι Mechanimal επιστρέφουν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Six D.O.G.S. για να παρουσιάσουν ζωντανά το ντεμπούτο τους στην Inner Ear και στη συνέχεια θα ανέβουν Θεσσαλονίκη.

Mechanimal, μετά από έξι μήνες, επιστρέφουν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Six D.O.G.S. για να παρουσιάσουν ζωντανά το ντεμπούτο τους στην Inner Ear και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα ανέβουν Θεσσαλονίκη στο Coo.

Oι Freddie F., Τάσος ΝΙκογιάννης και Γιάννης Παπαϊωάννου θα στήσουν το ηχητικό τους μηχανικό δημιούργημα μπροστά από τα video visuals της Αγγελικής Βρεττού και θα παρουσιάσουν τις δέκα μουσικές ιστορίες που απαρτίζουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Τα 10 κομμάτια που συνθέτουν το ντεμπούτο των Mechanimal είναι φανερά εμπνευσμένα από το σύγχρονο αστικό σύμπαν της Αθήνας και από τις καταστάσεις που το επηρρεάζουν τα τελευταία χρόνια. Από τις πρώτες ψιθυριστές συχνότητες του "Funny", έως την μακρόσυρτη και οργισμένη θεματική εικόνα του "Low Land", που κλείνει το άλμπουμ, ο ήχος του "Mechanimal" δεν εκφράζει μόνο την αποσύνθεση μιας ολόκληρης εποχής αλλά και μια επανασταστική προσπάθεια επανασύνδεσης με τις βασικές αρχές της ίδιας της μουσικής.

Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mechanimal είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιούργησε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συνάντησή του με τον φωτογράφο Freddie F. και η πρώτη ηχογράφησή τους με τίτλο «Low Land» ήταν ο καταλύτης που γέννησε την ιδέα και πυροδότησε τον ήχο του σχήματος, ενώ η σύνθεση ολοκληρώθηκε με τον κιθαρίστα Τάσο Νικογιάννη (ιδρυτικό μέλος των Make Believe) και την Αγγελική Βρεττού που με τα video της εικονογραφεί τις live εμφανίσεις του μηχανικού τέρατος των Mechanimal.

Το άλμπουμ "Mechanimal" κυκλοφορεί σε cd, βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

Info:
Που/Πότε: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου- six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι / Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου- Coo, Θεσσαλονίκη

Είσοδος: 5 ευρώ / 10 ευρώ (με το CD)

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr