Hungarian Rhapsody: Η ιστορική συναυλία των Queen σε dvd

16.11.2012
Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest ’86. Μια επική συναυλία των μυθικών rockers Queen σε ένα νέο DVD και Blu-ray, διπλό CD με τα τραγούδια της συναυλίας και deluxe έκδοση.

Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest ’86. Μια επική συναυλία των μυθικών rockers Queen σε ένα νέο DVD και Blu-ray, διπλό CD με τα τραγούδια της συναυλίας και deluxe έκδοση η οποία περιλαμβάνει το 2πλο CD και την Blu-ray Deluxe Edition.

Στις 27 Ιουλίου του 1986, οι Queen έγραψαν για μια ακόμα φορά ιστορία δίνοντας τη μεγαλύτερη συναυλία που είχε παρουσιαστεί ποτέ στο Nepstadion της Βουδαπέστης.

Ήταν η πρώτη φορά που ένα δυτικό συγκρότημα εμφανιζόταν σε χώρα του ανατολικού μπλοκ, και οι 80.000 θεατές που παρακολούθησαν εκστασιασμένοι το αγαπημένο τους συγκρότημα να ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τραγούδια που έγιναν κλασικά όπως τα "Bohemian Rhapsody", "I Want To Break Free" και "We Are The Champions", μιλούν για μια εμπειρία ζωής.

Το ιστορικό Live των Queen στη Βουδαπέστη, που μαγνητοσκοπήθηκε στο Magic Tour των Queen, «ζωντανεύει» ξανά σε ποιότητα high definition και με εκπληκτικό surround 5.1 ήχο, δίνοντας τη δυνατότητα στους αμέτρητους fans της μπάντας να απολαύσουν την συγκλονιστική παράσταση του αξέχαστου Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) και των Μπράιαν Μέι (Brian May), Ρότζερ Τέιλορ (Roger Taylor) και Τζον Ντίκον (John Deacon).

Το νέο DVD/Blu-ray περιλαμβάνει επιπλέον και ένα 25λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο "A Magic Year" που καταγράφει την πορεία των Queen από τη θρυλική συναυλία του Live Aid στις 13 Ιουλίου του 1985 στο Λονδίνο ως το μεγαλειώδες κονσέρτο της Βουδαπέστης.

Χρησιμοποιώντας ανέκδοτο υλικό από τις πρόβες, συνεντεύξεις με τα μέλη της μπάντας στο studio και on the road της Magic Tour, και επιβλητικές εικόνες από τα παρασκήνια αποτυπώνει με ένα ανεπανάληπτο τρόπο το χιούμορ, τη ζωντάνια και το ακατάβλητο πνεύμα των Queen.

Με κορυφαία στιγμή, στην άφιξη των Queen στην Βουδαπέστη με ιπτάμενο δελφίνι που διασχίζει το Δούναβη, την ερώτηση που απευθύνει στον tour guide, o Freddie Mercury έκθαμβος μπροστά στο θέαμα του Hungarian Houses of Parliament αν είναι προς πώληση, λέγοντας χαρακτηριστικά: “How many bedrooms? Are there any servants’ quarters? Oh, not a good thing to say in this country!”