Συνεισφέρετε στο "Γλέντι" της ομάδας Πυρ και κερδίστε πρoνόμια

14.01.2013
Η νεοσύστατη ομάδα ΠΥΡ παρουσιάζει από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο Θέατρο Βυρσοδεψείο το έργο του Α.Πούσκιν «Γλέντι στον Καιρό της Πανούκλας».

Η νεοσύστατη ομάδα ΠΥΡ παρουσιάζει από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο Θέατρο Βυρσοδεψείο το έργο του Α.Πούσκιν «Γλέντι στον Καιρό της Πανούκλας».

Το Γλέντι στον καιρό της πανούκλας είναι η μεταγραφή από τον Πούσκιν στην δική του ρώσικη, ποιητική γλώσσα ενός μόνο επεισοδίου από το τρίπρακτο έργο City of the Plague του άγγλου συγγραφέα John Wilson. Το έργο δεν είναι λοιπόν σε έκταση παρά μια μεγάλη δραματική σκηνή. Σ’αυτήν βλέπουμε το υπαίθριο γλέντι που στήνει μια παρέα ανθρώπων σε μια πόλη που την αφανίζει η πανούκλα.

Μεταξύ πτωμάτων και ερειπίων, λίγο πριν το τέλος των πάντων, τέσσερις άνθρωποι πίνουνε, χορεύουνε και τραγουδάνε. Ο ιερέας της πόλης επιχειρεί να διαλύσει αυτή την ανίερη γιορτή και τότε δύο κόσμοι, που είναι κι οι δύο καταδικασμένοι να χαθούν, συγκρούονται με ανυπολόγιστη ορμή. Ο Πούσκιν πετυχαίνει στο Γλέντι (όπως και στις υπόλοιπες τρεις Μικρές Τραγωδίες) τον ύψιστο βαθμό συμπύκνωσης της πλοκής και μας χαρίζει δέκα σελίδες μιας απόλυτης κορύφωσης. Δεν μας εισάγει στην ιστορία, αλλά μας αρπάζει μέσα της και μας φέρνει μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή της.


Μπορείτε να συνεισφέρετε στην παραγωγή της παράστασης μπαίνοντας στο Groopio κι ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα του Groopiοδηγού επιβίωσης:

Αφού μπείτε στο σχετικό link, ενημερωθείτε και βεβαιωθείτε ότι η καμπάνια μας σας ενδιαφέρει, θα πρέπει:

1) ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ. Μπαίνετε στην κεντρική σελίδα του groopio. Πάνω δεξιά υπάρχει ένα πεδίο ΕΓΓΡΑΦΗ. Θα ορίσετε ένα username και ένα password για την είσοδο σας στην σελίδα. Όταν η εγγραφή ολοκληρωθεί θα λάβετε και ένα σχετικό email.

2) Αφού έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή, ξαναμπαίνετε στην κεντρική σελίδα του groopio και επιλέγετε εκ νεου το project μας. "ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ".

3) Ανάλογα με το ποσό και τις παροχές που επιθυμείτε ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΤΙΚΕΤΑ στη δεξιά στήλη.

4) Συμπληρώνετε αναλυτικά τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας και ολοκληρώνετε την συναλλαγή. Μόλις ολοκληρωθεί θα λάβετε ένα email που θα επιβεβαιώνει την αγορά σας.

Αν βάλετε 20 ευρώ και άνω, θα έχετε ένα εισιτήριο για την παράστασή μας, την αφίσα και το έντυπο πρόγραμμα.

Αν βάλετε 30 ευρώ και άνω, όλα τα παραπάνω και ένα αντίτυπο του βιβλίου "Μικρές Τραγωδίες" του Αλεξάντρ Πούσκιν από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Αν βάλετε 35 ευρώ και άνω, όλα τα παραπάνω και πρόσκληση σε μια από τις τελευταίες μας πρόβες στο Βυρσοδεψείο.

Αν βάλετε 50 ευρώ και άνω, όλα τα παραπάνω και συμμετοχή στο masterclass φωνής και λόγου από την καθηγήτρια της Κρατικής Ακαδημίας Θεάτρου της Μόσχας (GITIS) Ιρίνα Πρόμπτοβα, που θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε.

Αν βάλετε 80 ευρώ και άνω, όλα τα παραπάνω για δύο άτομα.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

Σκηνικά-κουτούμια: Αννα Φιοντόροβα

Μουσική: Κωστής Κριτσωτάκης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Γαρμπή

Βοηθός σκηνογράφου: Μαγδαληνή Αυγερινού

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αργύρης Ξάφης, Δέσποινα Κούρτη, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου,, Αμαλία Καβάλη

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου