Το σάουντρακ που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα

15.01.2013
Το σάουντρακ της ταινίας "Η Ζωή του Πι" κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Best Score. Το OST κυκλοφορεί τώρα.

Το Η Ζωή του Πι (Life of Pi), παίρνει μέρος σε πάνω από τρεις ηπείρους, δύο ωκεανούς, εδώ και πολλά χρόνια και ένα μεγάλο σύμπαν φαντασίας.

Το όραμα του σκηνοθέτη Ανγκ Λι (Ang Lee), σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά 3D εφέ, μετέτρεψε ένα μυθιστόρημα που δεν είχε γίνει ταινία σε μια εντυπωσιακή εξιστόριση δυναμικών και προβοκατόρικων θεμάτων.

Από τότε που ο Λι ανέλαβε το project πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, δούλεψε για να δημιουργήσει ένα μοναδικό θέαμα με το αξέχαστο παραμύθι θάρρους, επιμονής, έμπνευσης και ελπίδας του συγγραφέα Yann Martel. Η ταινία μας ταξιδεύει στην απίστευτη περιπέτεια ενός νεαρού άντρα– συναρπαστική και πνευματική, οδυνηρή και θριαμβευτική, με χιούμορ και έμπνευση.

Ο Λι , βραβευμένος με Οσκαρ για το Brokeback Mountain το 2006 και για το Crouching Tiger, Hidden Dragon το 2001, και ο συνθέτης Μάικλ Ντάνα (Mychael Danna), που τα ταλέντα του και η εμπειρία του ταιριάζουν απόλυτα με το πρότζεκτ, είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες The Ice Storm και Ride with the Devil.

Ο Ντάνα είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς συνθέτης για μουσική ταινίων, ένας πρωτοπόρος στο συνδυασμό μη-δυτικών ήχων με ορχηστρικούς και ηλεκτρονικούς ήχους. Έχει προταθεί 13 φορές για Genie Award και έχει κερδίσει το βραβείο Original Score πέντε φορές. Ο Ντάνα έχει δυνατές προσωπικές σχέσεις με την Ινδία: η γυναίκα του είναι Ινδή και έχει ταξιδέψει και δουλέψει εκεί πολλές φορές.

Η συναισθηματική σύνθεση του και η πρωτοποριακή επιλογή των μουσικών οργάνων αντικατοπτρίζουν τον διεθνή χαρακτήρα όπως και τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πτυχές του Life of Pi. Η μουσική, όπως είπε ο συνθέτης,“οδηγεί τους θεατές μέσα από συναισθήματα σε μια ταινία που δημιουργεί μεγάλες φιλοσοφικές και θρησκευτικές ερωτήσεις.” Η στοχαστική επιλογή των μουσικών οργάνων συμβάλει επίσης στην τελική δομή της ταινίας. Το ινδικό φλάουτο, για παράδειγμα, συνδέεται με τον ίδιο τον Pi και την τίγρη.

Το Life of Pi είναι βέβαιο ότι θα συνεχίζει να ενθουσιάζει το κοινό, καθώς και το soundtrack, που κυκλοφορεί από τη Sony Classical θα έχει την ίδια επίδραση στους ακροατές του.