Τι κοινό έχουν Τζολί, Τέιλορ και Κέιτ Μος;

03.01.2014
Οι διάσημοι και οι ιδιωτικές τους στιγμές ήταν πάντα το απόλυτο δέλεαρ για τους λεγόμενους παπαράτσι... τους φωτογράφους δηλαδή που ζουν για να απαθανατίζουν τους σταρ σε ανύποπτες πόζες με αληθινά πρόσωπα και φυσικά σώματα. Ένας από τους πιο διάσημους κοσμικούς φωτογράφους, ο Ρίτσαρντ Γιανγκ (Richard Young), εκθέτει αυτό το διάστημα στην Richard Young Gallery του West London τη συλλογή του από φωτογραφίες διασήμων, με τίτλο «Pret-a-Photo». Ο θρυλικός φωτογράφος γιορτάζοντας τέσσερεις ολόκληρες δεκαετίες στο χώρο εκθέτει τις πιο αυθόρμητες και τρυφερές πόζες διασήμων. Μεταξύ αυτών τη διάσημη φωτογραφία «The Kiss», με το ζεύγος Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor) και Ρίτσαρντ Μπάρτον (Richard Burton) σε καυτό εναγκαλισμό. Ο Γιανγκ θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα και έχει καταφέρει να φωτογραφίζει μεγάλους σταρ: από τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger), την Κέιτ Μος (Kate Moss) και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (Princess Diana) μέχρι τη Τζόαν Κόλινς (Joan Collins), την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), τον Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol), τον Μάρβιν Γκέι (Marvin Gaye) και τον Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder). Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Περισσότερα στο http://www.richardyounggallery.co.uk Για την ιστορία: Το όνομα «παπαράτσι» (paparazzi) ανήκει στον Ιταλό φωτογράφο Τάζιο Σεκιαρόλι, τον πρώτο φωτογράφο που απαθανάτιζε κρυφά τους επωνύμους στη Ρώμη. Οταν έβγαινε στη Βία Βένετο με τη βέσπα του για να φωτογραφίσει κάποια έξοδο, κάποια παράνομη σχέση ή οτιδήποτε άλλο τού προέκυπτε, όλοι τον γνώριζαν με το όνομα «Παπαράτσο». Αυτό το όνομα έμελλε να σημαδέψει μια ολόκληρη σχολή για περισσότερο από μισό αιώνα. Χρ. Τσατσαράγκου

Οι διάσημοι και οι ιδιωτικές τους στιγμές ήταν πάντα το απόλυτο δέλεαρ για τους λεγόμενους παπαράτσι... τους φωτογράφους δηλαδή που ζουν για να απαθανατίζουν τους σταρ σε ανύποπτες πόζες με αληθινά πρόσωπα και φυσικά σώματα.

Ένας από τους πιο διάσημους κοσμικούς φωτογράφους, ο Ρίτσαρντ Γιανγκ (Richard Young), εκθέτει αυτό το διάστημα στην Richard Young Gallery του West London τη συλλογή του από φωτογραφίες διασήμων, με τίτλο «Pret-a-Photo». Ο θρυλικός φωτογράφος γιορτάζοντας τέσσερεις ολόκληρες δεκαετίες στο χώρο εκθέτει τις πιο αυθόρμητες και τρυφερές πόζες διασήμων. Μεταξύ αυτών τη διάσημη φωτογραφία «The Kiss», με το ζεύγος Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor) και Ρίτσαρντ Μπάρτον (Richard Burton) σε καυτό εναγκαλισμό.

Ο Γιανγκ θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα και έχει καταφέρει να φωτογραφίζει μεγάλους σταρ: από τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger), την Κέιτ Μος (Kate Moss) και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (Princess Diana) μέχρι τη Τζόαν Κόλινς (Joan Collins), την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), τον Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol), τον Μάρβιν Γκέι (Marvin Gaye) και τον Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Περισσότερα στο http://www.richardyounggallery.co.uk

Για την ιστορία: Το όνομα «παπαράτσι» (paparazzi) ανήκει στον Ιταλό φωτογράφο Τάζιο Σεκιαρόλι, τον πρώτο φωτογράφο που απαθανάτιζε κρυφά τους επωνύμους στη Ρώμη. Οταν έβγαινε στη Βία Βένετο με τη βέσπα του για να φωτογραφίσει κάποια έξοδο, κάποια παράνομη σχέση ή οτιδήποτε άλλο τού προέκυπτε, όλοι τον γνώριζαν με το όνομα «Παπαράτσο». Αυτό το όνομα έμελλε να σημαδέψει μια ολόκληρη σχολή για περισσότερο από μισό αιώνα.

Χρ. Τσατσαράγκου