Sex parts προς πώληση

03.06.2014
Ο Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) δεν έμεινε γνωστός στην ιστορία της τέχνης για τη σεμνότητα και την απόκρυψη των απόκρυφων σημείων του ανθρώπινου σώματος. Ειδικά στις σειρές του «Torsos» και «Sex Parts» το απέδειξε αυτό περίτρανα. Μπλέκοντας τον ερωτισμό με τη φωτογραφία Polaroid αιχμαλώτισε την ανδρική ομορφιά, χρησιμοποιώντας πολλές φορές γυμνούς φίλους του και μοντέλα όπως τα γέννησε η μανούλα τους. Προς τιμήν του LGBT Pride Month, ο οίκος δημοπρασιών Christies βούτηξε στα γουορχολικά αρχεία για μια online δημοπρασία υπό τον τίτλο «Andy's Eye Candy». Από σκίτσα ανδρών που σηκώνουν βάρη σε μυώδη πορτρέτα, η συλλογή δίνει μια ιδέα στην πολυποικιλότητα της ανδρικής σεξουαλικής επιθυμίας. Ο πρώτος "σπόρος" για τις φωτογραφικές σειρές «Torsos» και «Sex Parts»... φυτεύτηκε όταν ένας άνδρας πλησίασε τον Γουόρχολ και κόμπασε για τα προικισμένα γεννητικά του όργανα. Ο Γουόρχολ συμφώνησε να τον φωτογραφήσει ως αποδεικτικό στοιχείο και κατόπιν φύλαξε αυτό το ακατάλληλο υλικό σε ένα κουτί με την πρόχειρη αυθόρμητη ετικέτα «Sex Parts». Αργότερα, ο Γουόρχολ παρατήρησε τυχαία την ετικέτα και του ήρθε η ιδέα να ξεκινήσει μια φωτογραφική σειρά με την μετεξέλιξη του αρχικού κόνσεπτ. Οι άντρες που πόζαραν για αυτή τη σειρά - κυρίως gay - έπρεπε να χαλαρώσουν, να στηθούν ή να συμμετέχουν σε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτικές δραστηριότητες, ενώ ο Γουόρχολ τους φωτογράφιζε με την 35mm κάμερά του. Αργότερα μάλιστα λέγεται ότι βλέποντας το αποτέλεσμα ο Γουόρχολ αποκάλεσε τα μοντέλα «τέχνη» και τα κορμιά τους «τοπία». Χ.Τ.

Ο Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) δεν έμεινε γνωστός στην ιστορία της τέχνης για τη σεμνότητα και την απόκρυψη των απόκρυφων σημείων του ανθρώπινου σώματος. Ειδικά στις σειρές του «Torsos» και «Sex Parts» το απέδειξε αυτό περίτρανα. Μπλέκοντας τον ερωτισμό με τη φωτογραφία Polaroid αιχμαλώτισε την ανδρική ομορφιά, χρησιμοποιώντας πολλές φορές γυμνούς φίλους του και μοντέλα όπως τα γέννησε η μανούλα τους. Προς τιμήν του LGBT Pride Month, ο οίκος δημοπρασιών Christies βούτηξε στα γουορχολικά αρχεία για μια online δημοπρασία υπό τον τίτλο «Andy's Eye Candy». Από σκίτσα ανδρών που σηκώνουν βάρη σε μυώδη πορτρέτα, η συλλογή δίνει μια ιδέα στην πολυποικιλότητα της ανδρικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Ο πρώτος "σπόρος" για τις φωτογραφικές σειρές «Torsos» και «Sex Parts»... φυτεύτηκε όταν ένας άνδρας πλησίασε τον Γουόρχολ και κόμπασε για τα προικισμένα γεννητικά του όργανα. Ο Γουόρχολ συμφώνησε να τον φωτογραφήσει ως αποδεικτικό στοιχείο και κατόπιν φύλαξε αυτό το ακατάλληλο υλικό σε ένα κουτί με την πρόχειρη αυθόρμητη ετικέτα «Sex Parts». Αργότερα, ο Γουόρχολ παρατήρησε τυχαία την ετικέτα και του ήρθε η ιδέα να ξεκινήσει μια φωτογραφική σειρά με την μετεξέλιξη του αρχικού κόνσεπτ. Οι άντρες που πόζαραν για αυτή τη σειρά - κυρίως gay - έπρεπε να χαλαρώσουν, να στηθούν ή να συμμετέχουν σε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτικές δραστηριότητες, ενώ ο Γουόρχολ τους φωτογράφιζε με την 35mm κάμερά του. Αργότερα μάλιστα λέγεται ότι βλέποντας το αποτέλεσμα ο Γουόρχολ αποκάλεσε τα μοντέλα «τέχνη» και τα κορμιά τους «τοπία».

Χ.Τ.