Κάποια παιδιά στον κόσμο πάνε σχολείο κινδυνεύοντας! [photos]

11.09.2015
Φαντάζεστε να έπρεπε το παιδί σας να περάσει ένα φουσκωμένο ποτάμι ή ένα βαθύ φαράγγι για να πάει κάθε μέρα στο σχολείο;

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ιστορίες από τους γονείς και τους παππούδες μας ιστορίες για το πως πήγαιναν σχολείο όταν ήταν μικροί.

Ξυπόλητοι, με ξυλοπάπουτσα, με παπούτσια πρόχειρα φτιαγμένα από ρόδες αυτοκινήτων, ξεκινούσαν πριν ακόμη βγει ο ήλιος για να φτάσουν στην ώρα τους στο μάθημα.

Ευτυχώς οι δικές μας γενιές δεν βίωσαν τέτοιες κακουχίες. Αυτό τουλάχιστον πιστεύαμε μέχρι που με έκπληξη είδαμε τις άκρως συγκινητικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα, με τη νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών.

Πολλά παιδιά το 2015, σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδια, η Κολομβία, η Ινδονησία κ.ά, προσπαθούν να προσεγγίσουν τις σχολικές τάξεις στοιβαγμένα κακήν κακώς σε καρότσες άλλων εποχών, σε βάρκες, πλοιάρια, πάνω σε ζώα, περνώντας μέσα από δύσβατα μονοπάτια, κάνοντας ορειβασία σε απότομα βράχια, ισορροπώντας σε καλαμιές και κατεστραμμένες γέφυρες, ακόμη και «πετώντας» πάνω σε σκοινιά.

Σύμφωνα μάλιστα με την Unesco αυτή ακριβώς η επικινδυνότητα της σχολικής διαδρομής είναι ο λόγος που τα περισσότερα παιδιά των περιοχών αυτών εγκαταλείπουν το σχολείο.

Γ.Ο