Πώς θα ήταν το πρόσωπό σου αν το διάλεγε ο εγκέφαλος;

09.10.2014
Λένε ότι η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι εκείνου που κοιτάει... Μα φοβερά και τρομερά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν το "μάτι" είναι το ίδιο σου το υποσυνείδητο. Ο φωτογράφος Σκοτ Τσέισερο (Scott Chasserot) σχολιάζει αυτή την ιδέα με το πρότζεκτ του «Original Ideal». Τι βρίσκουμε αυθόρμητα όμορφο σε ένα ανθρώπινο πρόσωπο; Πώς αυτό μεταφράζεται σε θέματα αυτοεικόνας; Ο Τσέισερο έβαλε άτομα να ποζάρουν για μια απλή λήψη προσώπου. Κατόπιν, επεξεργάστηκε ψηφιακά την εικόνα χρησιμοποιώντας τα γενικά παραδοσιακά μέτρα και σταθμά της ομορφιάς που όλοι λίγο-πολύ αναγνωρίζουμε. Έκανε τα πρόσωπα πιο όμορφα. Κατόπιν, καλωδίωσε τα άτομα ώστε να καταγράφει τις νευρο-ηλεκτρικές αντιδράσεις του εγκεφάλου με ειδική συσκευή που μπορεί να εντοπίζει και να μεταφράζει τα κύματα. Και τους έδειξε το ψηφιακά επεξεργασμένο πιο όμορφο πρόσωπό τους. Ο Τσέισερο επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα για σημάδια θετικής αντίδρασης του εγκεφάλου κατά τέτοιον τρόπο ώστε μπόρεσε να καταλάβει ποια εκδοχή για το ιδανικό πρόσωπό τους προτίμησαν τα άτομα. Με αυτό τον τρόπο τα ίδια τα άτομα διάλεξαν ποιος θα ήθελαν να είναι ο ιδανικός εαυτός τους! Τα πραγματικά πρόσωπα αριστερά - οι ιδανικοί εαυτοί στα δεξιά ... Χ.Τ.

Λένε ότι η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι εκείνου που κοιτάει... Μα φοβερά και τρομερά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν το "μάτι" είναι το ίδιο σου το υποσυνείδητο.

Ο φωτογράφος Σκοτ Τσέισερο (Scott Chasserot) σχολιάζει αυτή την ιδέα με το πρότζεκτ του «Original Ideal». Τι βρίσκουμε αυθόρμητα όμορφο σε ένα ανθρώπινο πρόσωπο; Πώς αυτό μεταφράζεται σε θέματα αυτοεικόνας; Ο Τσέισερο έβαλε άτομα να ποζάρουν για μια απλή λήψη προσώπου. Κατόπιν, επεξεργάστηκε ψηφιακά την εικόνα χρησιμοποιώντας τα γενικά παραδοσιακά μέτρα και σταθμά της ομορφιάς που όλοι λίγο-πολύ αναγνωρίζουμε. Έκανε τα πρόσωπα πιο όμορφα.

Κατόπιν, καλωδίωσε τα άτομα ώστε να καταγράφει τις νευρο-ηλεκτρικές αντιδράσεις του εγκεφάλου με ειδική συσκευή που μπορεί να εντοπίζει και να μεταφράζει τα κύματα. Και τους έδειξε το ψηφιακά επεξεργασμένο πιο όμορφο πρόσωπό τους. Ο Τσέισερο επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα για σημάδια θετικής αντίδρασης του εγκεφάλου κατά τέτοιον τρόπο ώστε μπόρεσε να καταλάβει ποια εκδοχή για το ιδανικό πρόσωπό τους προτίμησαν τα άτομα.

Με αυτό τον τρόπο τα ίδια τα άτομα διάλεξαν ποιος θα ήθελαν να είναι ο ιδανικός εαυτός τους!
Τα πραγματικά πρόσωπα αριστερά - οι ιδανικοί εαυτοί στα δεξιά ...

Χ.Τ.