Clean Monday: Άκου το τραγούδι του Guardian για την ελληνική κρίση και τον Βαρουφάκη

24.02.2015
Ο πολυοργανίστας των Arcade Fire, Γουίλ Μπάτλερ ενδιαφέρεται και για την πολιτική πέρα από τη μουσική. Κυρίως διαβάζει τον Guardian γι αυτό και αποφάσισε κάθε μέρα της τρέχουσας εβδομάδας να γράφει και να ηχογραφεί ένα τραγούδι βασισμένο σε κάποιο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Μάντεψε, λοιπόν, με τι έγινε η αρχή. Την Καθαρά Δευτέρα ο Μπάτλερ έγραψε, ηχογράφησε και ανέβασε στο soundcloud το τραγούδι «Clean Monday», αφιερωμένο στην ελληνική κρίση - και φυσικά ο Guardian το δημοσίευσε παρέα με τις δηλώσεις του.

Ο βρετανός μουσικός τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και είναι παράλογο οποιοσδήποτε στην Ευρώπη να μην κάνει το ίδιο:

«Ακόμα και αν είσαι ακροδεξιός ή φανατικός Γερμανός ή φανατικός καπιταλιστής, πιθανότατα δεν θες την Ελλάδα έξω από το ευρώ, να καταρρέει μέσα στα χρέη της. Αλλά, πέρα από αυτά, μου αρέσει που έχουν μια νεαρή κυβέρνηση.

Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός οικονομικών. Μέχρι ενός σημείου, αυτό που έχω εκλάβει από το πώς τον απεικονίζουν τα ξένα Μέσα, είναι ένα ντόμπρο "κάθαρμα" (straight shooting rapscallion) που μπορεί, ίσως, να είναι αρκετά τρελός για να χειριστεί με υπεθυνότητα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Διάβαζα το άρθρο του Guardian για τις επερχόμενες προτάσεις τως Ελλήνων για το πως θα ξεπληρώσουν το χρέος τους, όταν σε μια λεζάντα είδα μια αναφορά στο κλείσιμο των ελληνικών αγορών επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα (Clean Monday).

Ήταν πολύ αστείο για μένα η σύμπτωση ότι οι Έλληνες Υπουργοί σπάνε το κεφάλι τους να αποφύγουν τη λιτότητα τη μέρα που ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστής. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας, μια μακρά άνοιξη και ίσως ένα μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά εγώ σταυρώνω τα δάκτυλά μου»

Άκουσε το τραγούδι στα παρακάτω link:

The Guardian

soundcloud

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου