Έφυγε από τη ζωή η πρώην κυρία Λένον - Το κορίτσι του «Norwegian Wood» [vds]

02.04.2015
Φήμες λένε ότι ο Τζον Λένον έγραψε για τη Σίνθια το «Νοrwegian Wood». Η Σίνθια Λένον έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Πρόκειται για την πρώτη σύζυγο του Λένον, με την οποία μοιράστηκε τα πρώτα χρόνια της τεράστιας επιτυχίας των Beatles, απέκτησε μαζί της ένα παιδί, τον Τζούλιαν, και τελικά χώρισαν το 1968 όταν o Τζον ερωτεύτηκε την Γιόκο Όνο.



δυο τους ήταν συμμαθητές στο Art College του Λίβερπουλ και ξεκίνησαν να βγαίνουν μαζί το 1962. Έναν χρόνο αργότερα, όταν η Σίνθια έμεινε έγκυος στον Τζούλιαν παντρεύτηκαν, με τον διάσημο μουσικό να κρύβει από τον Τύπο τον γάμο του τον πρώτο καιρό της Beatlemania.



Μετά το διαζύγιο της με τον Λένον, η Σίνθια έγραψε την αυτοβιογραφία της την οποία κυκλοφόρησε το 1978. Παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές, αλλά κράτησε μέχρι το τέλος το επίθετο Λένον.

Η Γιόκο Όνο που παντρεύτηκε τον Λένον το 1969 έγραψε για τον θάνατο της Σίνθια ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με «zest for life», επιθυμία για ζωή, και αισθάνεται περήφανη που δύο γυναίκες στάθηκαν δυνατές στην οικογένεια των Beatles.

Χ.Τ.