Τζακ Έλι: Ο τραγουδιστής του βρώμικου «Louie Louie» που ξεγέλασε το FBI [vds]

30.04.2015
Τραγούδησε το «Louie Louie», το έκανε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της μουσικής, και... αποσύρθηκε για να εκπαιδεύει άλογα. Ο Τζακ Έλι πέθανε σε ηλικία 71 ετών από μια ασθένεια που δεν ήθελε ούτε ο γιος του να μάθει.

Μετά την ηχογράγηση του περίφημου «Louie Louie» αποχώρησε από τους Kingsmen και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση αλόγων στο Όρεγκον. Είχε κάνει, όμως, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της μουσικής, το κομμάτι «Louie Louie», που ηχογραφήθηκε το 1957 από τον Ρίτσαρντ Μπέρι.

Ο γιος του, Σον Έλι, επιβεβαίωσε τον θάνατο του τραγουδιστή στο σπίτι του στο Ρέντμοντ του Όρεγκον έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια, την οποία για... θρησκευτικούς λόγους δεν επιθυμεί να αποκαλύψει.

Το αστείο με το οποίο γελούσαν για χρόνια τα μέλη των Kingsmen ήταν ότι για ένα διάστημα το FBI είχε κάνει έρευνα για την πιθανότητα το τραγούδι «Louie Louie» να περιέχει βρώμικα-πορνογραφικά μηνύματα λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε η ερμηνεία του Έλι.

Το τραγούδι μιλάει για έναν άνδρα, ο οποίος θέλει να πάει στην Τζαμάικα για να συναντήσει και πάλι το κορίτσι που αγαπάει. Οι άνδρες του FBI λέγεται ότι συνέταξαν έκθεση, η οποία συμπέραινε ότι το τραγούδι «ήταν ακατανόητο σε όποια ταχύτητα κι αν ακουγόταν».

Ο Έλι ισχυριζόταν ότι η αιτία ήταν ένα ξεχαρβαλωμένο μικρόφωνο ηχογράφησης στο φτωχό στούντιο που έγινε η παραγωγή του κομματιού, που τον ανάγκασε να τραγουδήσει σηκωμένος στα δάκτυλα των ποδιών με το κεφάλι του γερμένο προς τα πίσω. Ο Έλι φώναζε για να ηχογραφηθεί πιο καθαρά και ιδού το αποτέλεσμα που... υποψίασε το FBI! Τέλος, ο 20χρονος τότε πιτσιρικάς Έλι φορούσε... σιδεράκια!!!