Είδαμε τον "Μικρό Πρίγκιπα" από τον Μικρό... Βορρά [και εξημερωθήκαμε]

08.06.2015
Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βγήκε από τις σελίδες του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και ταξίδεψε στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού σε μια εξαιρετική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς». Με το μοναδικό στον κόσμο τριαντάφυλλό του, ο «Μικρός Πρίγκηπας» πήρε τα παιδιά συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες και τα οδήγησε σ’ έναν γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο, σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες.

Η ομάδα Μικρός Βορράς επεξεργάστηκε το πασίγνωστο αυτό αγαπημένο παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ με ξεχωριστή ευαισθησία, πήρε τα βασικά του μέρη, τις κυρίαρχες έννοιες του και τις παρουσίασε σε μία δεμένη παράσταση με διάρκεια – ιδανική- μόλις μίας ώρας. Μέσα από έξυπνα και ουσιαστικά διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, ακόμη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ήλθαν σε επαφή με θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα και τους δόθηκε η αφορμή να τις συζητήσουν και να τις επεξεργαστούν αργότερα με τον δικό τους τρόπο.

Οι Αντωνία Βισβίκη, Ντία Ζούρα και ο Μικρός Πριγκιπας Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υποδυόμενοι τους ρόλους του πολυπρόσωπου αυτού παραμυθιού. Σύμμαχοί τους οι εξαιρετικές μάσκες της Θάλειας Καρεπίδη που έδωσαν μία ακόμη πιο υψηλή αισθητική στην παράσταση.

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]