The Prodigy: «Ο θυμός είναι μία ενέργεια» - τρελή εκτόνωση αναμένεται στη Μαλακάσα

03.07.2015
Λίγες ώρες έμειναν για την εκρηκτική εμφάνιση στο Rockwave στη Μαλακάσα ενός συγκροτήματος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις live εμφανίσεις του... με το αίμα των θεατών! Οι The Prodigy έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method.

Έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν κερδίσει δύο βραβεία Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και έχουν υπάρξει δύο φορές προτεινόμενοι για βραβείο Grammy.

Στο Braintree του Essex το 1990 συναντήθηκαν ο Liam Howlett o Keith Flint και ο Μaxim Reality.Η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής δεν ήταν πια η ίδια. Το όνομα των The Prodigy έγινε συνώνυμο αυτής, τη δεκαετία του 1990, ενώ τα «οργιώδη» shows τους μνημονεύονται ακόμη από κάθε θεατή που τα έζησε. Το Σάββατο 4 Ιουλίου οι Prodigy θα είναι οικοδεσπότες στο TerraVibe στο πλαίσιο του Rockwave Festival που φέτος γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια!



Με ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους υπό τον τίτλο “The Day is My Enemy” και τρία εκκωφαντικά singles (Nasty, The Day is My Enemy, Wild Frontier) να σαρώνουν στα playlists παγκοσμίως και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts Ευρώπης και Αμερικής το συγκρότημα θα υποδεχθεί το φανατικό ελληνικό κοινό του στο Rockwave!

Mετά από μια εξαετή δισκογραφική απουσία και το Invaders Must Die που κυκλοφόρησε το 2009 οι Prodigy επιστρέφουν με έναν εκ των πιο αναμενόμενων και πολυσυζητημένων δίσκων της χρονιάς που διανύουμε! Το νέο album έρχεται να αποδείξει γιατί το group συγκαταλέγεται στα πιο επιδραστικά μουσικά σχήματα των τελευταίων δεκαετιών και στους ηγέτες της ηλεκτρονικής σκηνής.

Παραμορφωμένες μελωδίες, τριπαρισμένοι ήχοι, φαντασμαγορική ατμόσφαιρα συνοδεύουν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση με το κοινό να παραληρεί υπό τους ήχους των “Firestarter” “Voodoo People”, “Breathe” “Take me to the Hospital” & “Smack My Bitch Up” και τόσων άλλων.

Ο θυμός είναι μία ενέργεια. Ο Liam Howlett των Prodigy επικαλείται τους στίχους της post-punk αγγλικής μπάντας Public Image Limited ως την πηγαία δύναμη για το νέο άλμπουμ «The Day Is My Enemy».

Πάλλεται από θυμό και αγωνία. Το άλμπουμ The Day Is My Enemy βρίσκει τους The Prodigy σε κορυφαία φόρμα με μια συλλογή κομματιών τόσο ζωντανά, «σπλαχνικά» και με συνοχή όπως ποτέ πριν στην 25χρονη καριέρα τους.

Ο τραγουδοποιός Liam και οι frontmen Keith Flint και Maxim δεν δείχνουν να έχουν μαλακώσει έχοντας περάσει τα 40 τους και συνεχίζουν να εξαίρουν τη «δαιμονική» τους δύναμη και τις αποπνικτικές μελωδίες, που τους έκαναν να ξεχωρίσουν από τον σωρό των rave συγκροτημάτων στα τέλη 1980 αρχές 1990.

Μπορεί να γεννήθηκαν στις rave dance σκηνές, αλλά ήταν πάντα πιστοί στην punk και η μουσική τους ήταν πάντα φορτωμένη... σκοπούς. Έμειναν πιστοί στις ρίζες τους μέσα στο πέρασμα των χρόνων, και εξελίχθηκαν, χωρίς ποτέ να «ταιριάξουν» σε κάποια μουσική σκηνή ή μόδα. Βάζεις ραδιόφωνο και ακούς Prodigy και ξέρεις. Κανένας άλλος δεν ακούγεται σαν τους Prodigy.

Ο Liam από το στούντιο στο δυτικό Λονδίνο είχε δηλώσει με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου δίσκου τους:

«Η ηλεκτρονική μουσική [EDM (electronic dance music)] έχει δεχθεί αεροπειρατεία από την ποπ μουσική. Και η ραπ και η κάντρι κλπ. Όταν έχεις αυτή την εμπορευματοποίηση του ήχου πρέπει να υπάρχει ένα αντίβαρο, μια ισορροπία. Ένα yin και yang. Αυτή είναι η δουλειά μας. Ερχόμαστε από μια κουλτούρα DJ και δεν το ανεχόμαστε αυτό. Το τελευταίο άλμπουμ είναι μια αντίδραση σε αυτό.»

«Έχουν γίνει όλα εκεί έξω κάπως «μαλακά» Νιώθουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον νέο δίσκο.»

Οι Liam, Keith και Maxim είναι στα καλύτερά τους όταν είναι θυμωμένοι εκνευρισμένοι και μάχονται ενάντια σε … κάτι! Όλο το άλμπουμ διακατέχεται από θυμό… από δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Όταν αυτά συνυπάρχουν τότε οι Prodigy είναι στα καλύτερά τους.

«Όλη η επιτυχία τη μπάντας βασίζεται στο ότι είναι αληθινή και παίζει τόσο καλά στο live. Με 6 άλμπουμ στα 25 χρόνια, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους The Prodigy ότι βγάζουν δίσκους φασόν.»

«Το The Day Is My Enemy έχει δημιουργηθεί τη… νύχτα. Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν τη νύχτα. Είναι ένας άλλος κόσμος. Δεν έχεις e-mails και διακοπές... Η μουσική των Prodigy ζούσε πάντα τη νύχτα».

Αυτός ο απρόβλεπτος, επικίνδυνος κόσμος της νύχτας κρύβεται και στους στίχους των κομματιών που επικαλούνται την αστική αναταραχή, τη βία και τις καταχθόνιες δυνάμεις που ελλοχεύουν στο σκοτάδι.

Σε ένα τέτοιο κλίμα περιμένουμε το live των The Prodigy στη Μαλακάσα!!

-----------------------------------------------------------------

Info:

Ακολουθούν οι ώρες εμφανίσεων στο Terra και Vibe stage αντίστοιχα.

TERRA STAGE
The Prodigy 23:20 – 00:50
Black Rebel Motorcycle Club 20:15 – 21:30
John Garcia 18:00 – 19:00
Electric Litany 16:30 – 17:15

VIBE STAGE
Judas Priest 21:30 – 23:15
Rotting Christ 19:00 – 20:15
Maplerun 17:15 – 18:00
Exarsis 15:45 – 16:30

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο χώρο του festival, το TerraVibe Park μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.rockwavefestival.gr/el/directions/
TerraVibe Park, 37Ο Χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας

Rockwave Festival 2015, Σάββατο 4 Ιουλίου:

“Come play the game and … Breathe”

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 42€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133
Θεσσαλονίκη
Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5
Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (σε όλη την Ελλάδα)
Καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.