Είδαμε το Mamma Mia [και μας πήρε τα μυαλά για δεύτερη φορά]

08.11.2015
Όχι, δεν είναι υπερβολή, το Μamma Mia! Είναι όντως μία παράσταση φαινόμενο, καθώς όσες φορές και αν τη δει κάποιος δεν την χορταίνει. Είχα δει την παράσταση το 2008, όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα. Και τότε με είχε συνεπάρει ολοκληρωτικά όλη αυτή η 70ίλα και 80ίλα των Abba και είχα μείνει άφωνη από τον άκρατο επαγγελματισμό όλων των συντελεστών της.

Αυτή τη δεύτερη φορά πήγα μόνο και μόνο επειδή ήθελε να δει την παράσταση η 6χρονη κόρη μου. Το είδα λίγο πολύ σαν διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να φέρω εις πέρας ως… μάνα. Να όμως που βγήκα το ίδιο ενθουσιασμένη με τη μικρή, αλλά και με την πρώτη φορά. Να που και πάλι σηκώθηκα όρθια στο τέλος για να χορέψω, να που πάλι είχα την ψευδαίσθηση πως βρίσκομαι σ΄ ένα τρελό πάρτι, να που πάλι όχι μόνο δεν κατάλαβα πότε πέρασαν δυόμισι ώρες, αλλά ήθελα και …άλλο!

Άρωμα από Ελλάδα, ενδιαφέροντα σκηνικά και εφέ, χιούμορ, εξαιρετικές ερμηνείες, ευρηματικοί διάλογοι, διαχρονικά τραγούδια και μία ξεχωριστή ενέργεια εκ μέρους των συντελεστών, ήταν τα συστατικά επιτυχίας της παράστασης που δικαίως την έχουν οδηγήσει στο top των προτιμήσεων των θεατών. Mamma Mia, Dancing Queen, Take A Chance On Me, Money Money Money, The Winner Takes It All, Gimme! Gimme! Gimme!,Super Trouper, Knowing Me Knowing You, SOS, The Name Of The Game, έξοχα εκτελεσμένα και χορογραφημένα τραγούδια των ABBA, ορόσημα μιας ολόκληρης γενιάς πώς να μην ξεσηκώσουν; Πώς να μην ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα;

Σας θυμίζουμε πως η ιστορία του Mamma Mia διαδραματίζεται σ΄ ένα ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί που επισκέφτηκαν πριν 20 χρόνια, τρεις άντρες από το… αμαρτωλό παρελθόν της μητέρας της, τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.

Ναι, η παραγωγή του Mamma Mia που είδαμε στο θέατρο Badminton ήταν πραγματικά άψογη και – δυστυχώς- καταδείκνυε όλα τα αρνητικά και τις αδυναμίες των ελληνικών μιούζικαλ (πραγματικά πέφτεις σε κατάθλιψη συγκρίνοντας τα… ασύγκριτα).

Εδώ, όλο ανεξαιρέτως το καστ – από τον πρώτο έως τον τελευταίο- ήταν υπέροχο. Όλοι, εκτός από καλοί ηθοποιοί, είχαν φωνητικές και χορευτικές ικανότητες επαγγελματιών τραγουδιστών και χορευτών σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά απορούσαμε αν αυτό που ακούμε είναι live ή play back.

Αξίζει να δει ή να ξαναδεί κάποιος την παράσταση; Και με το παραπάνω. Είναι μία παράσταση για όλη την οικογένεια που θα σας παρασύρει στο ρυθμό της!

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]