Οι U2 επέστρεψαν στο Παρίσι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα! [vds]

07.12.2015
Οι U2 επέστρεψαν στο Παρίσι, το βράδυ της Κυριακής, χωρίς τους Eagles of Death, περίπου ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

Το ιρλανδικό συγκρότημα έδωσε τη μια από τις δύο συναυλίες που αναβλήθηκαν εξαιτίας της τραγωδίας που συνέβη στην Πόλη του Φωτός και αποθεώθηκαν από τους θαυμαστές τους στο κατάμεστο «AccorHotels Arena», το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Bataclan.



«Απόψε είμαστε όλοι Παριζιάνοι. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν δικούς τους σε αυτή την πόλη. Στεκόμαστε και στο πλευρό εκείνων που έχασαν δικούς τους στο Σαν Μπερναρντίνο, στη Δαμασκό και στη Βηρυττό. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που έχουν δει τα παιδιά τους να γίνονται όμηροι στα χέρια εκείνων που, επικαλούνται μια ιδεολογία χωρίς έλεος, ξένη προς τον Θεό που λατρεύουν» είπε μεταξύ άλλων ο Bono στα γαλλικά μπροστά σε 17.000 θεατές και συμπλήρωσε στα αγγλικά: «Αν αγαπάτε την ελευθερία τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας».



Κατά τη διάρκεια της συναυλίες προβλήθηκαν τα ονόματα των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου σε γιγαντοοθόνη. Στο τέλος πήρε μια γαλλική σημαία από το κοινό και την εναπόθεσε μπροστά από τα ντραμς του συγκροτήματος.