Ευφάνταστες γευστικές προτάσεις στο "Αεριόφως"

14.03.2001
Eνας ακόμη χώρος στο Γκάζι μετατράπηκε με μεράκι σε ατμοσφαιρικό σημείο συνάντησης. Το όνομα του το πήρε από την περιοχή, την οποία αποκαλούσαν "αεριοφως" την περίοδο του μεσοπολέμου και λειτουργούσε σαν παραδοσιακός φούρνος απ' όπου αγόραζαν το ψωμί τους οι εργάτες που δούλευαν στο Γκάζι.
Eνας ακόμη χώρος στο Γκάζι μετατράπηκε με μεράκι σε ατμοσφαιρικό σημείο συνάντησης. Το όνομα του το πήρε από την περιοχή, την οποία αποκαλούσαν "αεριοφως" την περίοδο του μεσοπολέμου και λειτουργούσε σαν παραδοσιακός φούρνος απ' όπου αγόραζαν το ψωμί τους οι εργάτες που δούλευαν στο Γκάζι. Το bar-restaurant "Αεριόφως" διατηρεί την παραδοσιακή γοητεία του κτιρίου και τη σκηνογραφία του συνθέτουν η πέτρα, το ξύλο και φυσικά τα γήινα χρώματα.
Ξεκινήστε από τα ορεκτικά και δοκιμάστε τάρτα με πράσα, ψητά λαχανικά και τούρτα τόνου με ποικιλία λαχανικών και σπιτική μαγιονέζα. Από τις πέντε δροσερές σαλάτες δοκιμάστε την ομώνυμη "δροσερή" με τα διάφορα λαχανικά, τις κριθαρομπουκιές και το ξινοτύρι. Για τους φίλους των ζυμαρικών υπάρχει σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο και πιπεριές, το οποίο έχει πικάντικη γεύση, πένες με σπανάκι, φέτα και κουκουνάρι, αλλά και νιόκι με γκοργκοντζόλα. Οσοι, δε, αγαπούν τα "φρούτα της θάλασσας" δεν θα αντισταθούν στον σόλομο με σάλτσα άνηθου ή στις γαρίδες που μαγειρεύονται με σάλτσα ούζου. Αξίζει να δοκιμάσετε τα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από σινάπι αλλά και τα φιλέτα κοτόπουλου με κάρυ. Αφήστε χώρο, πάντως, και για τα επιδόρπια, τα οποία είναι σκέτος πειρασμός. Δεν θα αντισταθείτε στο φρέσκο γλυκό ανθότυρο με σος φραμπουάζ, στη μους κάστανου με σάλτσα σοκολάτας και στην πανακότα με βύσσινο. Θα συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποια από τις 20 κλασικές ετικέτες που φιλοξενεί η κάβα. Το σέρβις είναι ευγενικό.
Να υπολογίστε ότι για ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, ότι θα πληρώσετε 6.500 δρχ. το άτομο χωρίς το κρασί. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα "ντύνεται" από μουσικές επιλογές που σερφάρουν από ροκ έως τζάζ και τις μικρές ώρες με ελληνικά έντεχνα κομμάτια.
"Αεριόφως" : Διεύθυνση : Ιάκχου 29 & Ορφέως Γκαζι
Τηλέφωνο : 3457334


Νίκη Μηταρέα