''Αστοίβη'' στο Μεταξουργείο

30.07.2001
Αστοιβή: ακανθώδες φυτό αλλά και ατμοσφαιρικό μπαρ- εστιατόριο που έχει βρεί την θέση του στο κέντρο της Αθήνας. Σε μία κλασική δίπατη μονοκατοικία του Μεταξουργείου πνιγμένη στον κισσό έχει μεταφερθεί το γνωστό μπαρ της Πάτμου. Πήρα κι εγώ την φίλη μου την Κάλλια και πήγαμε να το ανακαλύψουμε ανάμεσα σε δρόμους κακόφημων σπιτιών μια και αυτή την εντύπωση είχαμε για την συγκεκριμένη περιοχή.
Αστοιβή: ακανθώδες φυτό αλλά και ατμοσφαιρικό μπαρ- εστιατόριο που έχει βρεί την θέση του στο κέντρο της Αθήνας. Σε μία κλασική δίπατη μονοκατοικία του Μεταξουργείου πνιγμένη στον κισσό έχει μεταφερθεί το γνωστό μπαρ της Πάτμου. Πήρα κι εγώ την φίλη μου την Κάλλια και πήγαμε να το ανακαλύψουμε ανάμεσα σε δρόμους κακόφημων σπιτιών μια και αυτή την εντύπωση είχαμε για την συγκεκριμένη περιοχή. Η έκπληξη που μας περίμενε ήταν ευχάριστη. Το Μεταξουργείο έχει αναμορφωθεί με πεζόδρομους και μια μεγάλη καταπράσινη πλατεία. Περάσαμε την είσοδο και βρεθήκαμε σε μια υπέροχη αυλή στρωμένη με τα παλιά πλακάκια της ενω το βλέμμα σας ταξίδεψε στην σκάλα όπου έτρεχε ο κισσός και οδηγεί στον επάνω όροφο και είχαμε την αίσθηση οτι από στιγμή σε στιγμή θα κατέβει η Βασιλειάδου ή ο Φωτόπουλος. Ηταν σαν να ζούσαμε στιγμές από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.
Γύρω από την αυλή τα δωμάτια έχουν διαμορφωθεί καλόγουστα σε μπαρ και εστιατόριο . Πήραμε θέση στις αναπαυτικές πολυθρόνες της αυλής και το βλέμμα μας ρουφούσε άπληστα κάθε γωνιά και παραδοσιακή λεπτομέρεια. Αλλη αίσθηση. Ενα περιβάλλον ξεχωριστό που σας μαγεύει. Μια πρόσχαρη κοπέλα μας έφερε το μενού που είχε λίγες αλλά προσεγμένες γαστριμαργικές προτάσεις "πειραγμένης" κουζίνας. Επιλέξαμε από τα ορεκτικά μελιτζάνα milles feuilles με ανθότυρο, σκόρδο, βασιλικό και λιαστή ντομάτα ένα καλοδουλεμένο πιάτο με ωραία γεύση.
Από τις έξι σαλάτες δοκιμάσαμε αυτήν με αβοκάντο, πορτοκάλι, κρεμύδι και σάλτσα βινεγκρετ. Από τα κυρίως το ρύζι σωταρισμένο με θαλασσινά , λαχανικά και σαφράν ήταν εύγευστο ενώ το ψαρονέφρι σχάρας με σάλτσα δεντρολίβανο και λεμόνι ήταν πραγματικά ένα γευστικό ποίημα. Κλείσαμε γλυκά με γκράπα σεμιφρέντο εξαιρετική και brownies με ζεστή σοκολάτα.
Η κάβα φιλοξενεί ετικέτες μικρών παραγωγών αλλά και γνωστά κλασσικά κρασιά. Η μουσικές επιλογές είναι εξαιρετικές και σας κρατούν ευχάριστη συντροφιά.
Ενα φιλικό περιβάλλον δεν θα μπορούσε παρά να έχει φιλικές τιμές, έτσι για ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, ένα κυρίως και επιδόρπιο θα πληρώσετε 9.000 δραχμές το άτομο χωρίς το κρασί.
ΑΣΤΟΙΒΗ : Γιατράκου 10 , Μεταξουργείο
Τηλ : 5222696
Καθημερινά 8.30 μ.μ.- 2.00 π.μ.

Νίκη Μηταρέα