Οι συμπέθεροι απ' τα Τίρανα ξανάρχονται 2η χρονιά!

29.09.2009
Για 2η χρονιά επαναλαμβάνεται στο θέατρο Λαμπέτη η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρη Μαυρόπουλος και Τζόυς Ευείδη.
Για 2η χρονιά επαναλαμβάνεται στο θέατρο Λαμπέτη η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρη Μαυρόπουλο και Τζόυς Ευείδη.

Όσαν αφορά την υπόθεση, η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας κι έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, να δουν την κόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Το γεγονός ότι η κόρη τους έχει φίλο, είναι ένα ευχάριστο σοκ για μια τέτοια οικογένεια. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος αλλά Αλβανός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των γονιών του Άλφρεντ. Όταν καταφθάνουν οι συμπέθεροι από τα Τίρανα ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων.

Το δίδυμο των σεναριογράφων-σκηνοθετών αναφέρουν ανάμεσα σ' άλλα στη σημείωμα "Από το 2000, την εποχή που γράφαμε το έργο «ο Έβρος απέναντι», μας δημιουργήθηκε η ιδέα να γράψουμε μια κωμωδία με το ίδιο ακριβώς θέμα, το ρατσισμό, όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τα είκοσι τελευταία χρόνια. Το αποφασίσαμε πέρσι. Επτά χρόνια αργότερα, το χειμώνα του 2007 προς 2008 γράψαμε τους «συμπέθερους», ενώ στις τηλεοράσεις παιζόταν το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οι Ινδοί στο αναψυκτήριο του Μαγγίνα και η δακρύβρεχτη ιστορία της Ρούλας Βροχοπούλου με τον ωραίο αδιάφορο Φραν. Θέματα με την πρώτη ματιά άσχετα με το έργο μας, που ξαφνικά άρχισαν να παρεισφρύουν στις σκηνές και να διαποτίζουν τους διαλόγους χωρίς να το θέλουμε. Το έργο άρχισε να απορροφά την επικαιρότητα με έναν τρόπο αυτόματο και σίγουρα πέρα από τις προθέσεις μας. Γιατί η κωμική μυθοπλασία δεν έχει στόχο να σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά να εκφράσει και να αποκαλύψει το βαθύτερο αίσθημα της κοινωνίας διαχρονικά"

Στο έργο πρωταγωνιστούν : Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Καζάκας, Νατάσσα Κοτσοβού, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Τσέλιος.

Info

Τι:Παράσταση «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα».

Που:Θέατρο Λαμπέτη, Λ.Αλεξάνδρας 106

Πότε:Πρεμιέρα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Τηλ:210 6457086