Οι «Εχθροί» του Αρκά συνεχίζουν στη σκηνή

30.09.2009
Ο Αρκάς στο θέατρο! Με το γνωστό του χιούμορ ο «εμπνευστής» του Ισοβίτη έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Εχθροί του αίματος», το οποίο και παρουσιάζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Ο Αρκάς στο θέατρο! Με το γνωστό του χιούμορ ο «εμπνευστής» του Ισοβίτη έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Εχθροί του αίματος», το οποίο και παρουσιάζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Από τις 8 Οκτωβρίου οι «Εχθροί του αίματος»... ανεβαίνουν στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Β. Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μ. Τρικεριώτη, η κίνηση της Αγ. Στελλάτου, η μουσική του Λ. Μαλκότση και παίζουν οι ηθοποιοί: Λ. Μαλκότσης, Χ. Μαλάκης και Θ. Κούκιος.

Το πρώτο θεατρικό έργο του γνωστού κωμικογράφου Αρκά σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία με πρωταγωνιστές τα ζωτικά όργανα ενός ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται σε κώμα στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου. Το χαρακτηριστικά καυστικό χιούμορ το Αρκά διαποτίζει τους σπαρταριστούς διαλόγους ανάμεσα στο παχύ και το λεπτό έντερο, το δεξί νεφρό και τον αλκοολικό Εγκέφαλο.

Η υπόθεση εξελίσσεται στο νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση ο οργανισμός. Τα ζωτικά όργανα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, αλλά το Παχύ και το Λεπτό Εντερο, δύο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση, ενώ την ίδια ώρα το Δεξί Νεφρό τους παρέχει πληροφορίες, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Κι ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, ο φόβος όλων είναι το τέλος που μπορεί να πλησιάζει, καθώς ο Εγκέφαλος είναι αλκοολικός κι έχει βαρέσει διάλυση.

Μετά τις περσινές sold out παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, οι Εχθροί Εξ’ Αίματος φέτος ανεβαίνουν στις 8 Οκτωβρίου στο θέατρο ΕΓΝΑΝΤΙΑ στη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα ανέβουν ξανά για λίγες μόνο ημέρες στο Θέατρο Badminton από τις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαϊου 2010.