Υπαρξιακά διλήμματα στον 'Ιβάνοφ' του Γκότσεφ

28.06.2007
Την παράσταση 'Ιβάνοφ' του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Ντιμίτερ Γκότσεφ παρουσιάζει το Volksbühne Am Rosa-Luxemburg-Platz με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Wiener Festwochen και το Festival d’Avignon.
Τι: Άντον Τσέχοφ, Ιβάνοφ // Volksbühne Am Rosa-Luxemburg-Platz
Πού: Πειραιώς 260, Χώρος Η
Πότε: 27 & 28 Ιουνίου, 21:00
Εισιτήρια: €25, €15 (Μειωμένο)
Σχετικοί Σύνδεσμοι: www.volksbuehne-berlin.de  

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 6 Ιουνίου.

Τα κλασικά κείμενα θέτουν ερωτήματα που επιδέχονται πολλαπλές απαντήσεις. Μετά την περυσινή πολυσυζητημένη Νόρα (Shaubϋhne) σειρά έχει μια ακόμη βερολινέζικη ανάγνωση ενός έργου του μοντέρνου ευρωπαϊκού δράματος.

Ταυτισμένο για περισσότερο από μισό αιώνα με τη σχολή Στανισλάφσκι, το έργο του Τσέχοφ προκάλεσε από τη δεκαετία του ’60 το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων σκηνοθετών.

Ο Ιβάνοφ (1887, 1889) του βετεράνου Ντιμίτερ Γκότσεφ, εστιάζει στην υπαρξιακή απόγνωση του ήρωα και υπογραμμίζει με χιούμορ και σαρκασμό το διχασμό του Ρώσου διανοούμενου ανάμεσα στην επιθυμία του για δράση και στην απραξία. Η κοινωνική ζωή μετατρέπεται σε τσίρκο και καλύπτεται από ένα πέπλο ομίχλης.

Η παράσταση του βούλγαρου σκηνοθέτη απέσπασε από το περιοδικό Theater Heute τους τίτλους της καλύτερης σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας του 2005.

Μία παραγωγή του Volksbühne Am Rosa-Luxemburg-Platz, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Wiener Festwochen και το Festival d’Avignon.

Σκηνοθεσία: Ντιμίτερ Γκότσεφ
Σκηνικά: Katrin Brack
Κοστούμια: Katrin Lea Tag
Ερμηνεύουν: Sebastian Blomberg, Samuel Finzi, Almut Zilcher, Hendrik Arnst, Wolfram Koch, Silvia Rieger, Birgit Minichmayr, Marie-Lou Sellem, Winfried Wagner, Milan Peschel, Michael Klobe.