Πιρουέτες ολκής από το Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν

28.06.2007
Το Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν ξεδιπλώνει το ρεπερτόριό του, προσφέροντας μια πραγματική χορο-αισθητική εμπειρία στο Μέγαρο Αθηνών.
Tι: Limb's Theorem - Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Πότε: 27 & 28 Ιουνίου, 21:00
Εισιτήρια: €60 (Διακεκριμένη), €40, €30, €20, €10 (Μειωμένο)
Σχετικοί Σύνδεσμοι: www.opera-lyon.com

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 6 Ιουνίου.

Το Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν φρόντισε να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του με έργα του Ουίλιαμ Φορσάιθ από τα πρώτα ακόμη χρόνια της δημιουργικής του διαδρομής στη Φραγκφούρτη... ανάμεσά τους τα, Steptext, Love Songs, Second Detail.

Πρόκειται για μια ομάδα απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα του χορογράφου που ερμηνεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάσημο χορογραφικό τρίπτυχο Limb’s Theorem (1990). Έργο μεταιχμιακό στις αναζητήσεις του Φορσάιθ απηχεί τη διάθεση του να απαλλαγεί από τις συμβάσεις του κλασικού μπαλέτου τόσο σε επίπεδο λεξιλογίου, όσο και σε ότι αφορά την οργάνωση της αρχιτεκτονικής του κομματιού, σε σχέση με τον χώρο, τον ήχο, τους φωτισμούς.

Ο χορός του Φορσάιθ ωστόσο δεν περιγράφεται με λόγια. Αποτελεί πραγματική αισθητική εμπειρία να ζεις την ξέφρενη πορεία των χορευτών, τις οριακές ισορροπίες, το διαρκές σπάσιμο του ρυθμού, την ασυνέχεια του τοπίου με τα σώματα να διαχέονται στον χώρο ως την ολοσχερή τους εξαφάνιση.

Θεματική Ενότητα Φεστιβάλ Αθηνών: Αφιέρωμα στον William Forsythe
Χορογραφία - Κοστούμια: William Forsythe
Μουσική: Thom Willems
Σκηνικά: Michael Simon (1ο και 3ο μέρος), William Forsythe (2ο μέρος)
Φωτισμοί: William Forsythe, Michael Simon.