Ακύρωση του Φεστιβάλ Χαλανδρίου 2007

01.07.2007
Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Θέατρο Ρεματιάς σε ένδειξη πένθους προς τα 67 θύματα των καλοκαιρινών πυρκαγιών.
Ο Δήμος Χαλανδρίου, αναγκάζεται να ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις του και όλα τα events στο Θέατρο Ρεματιάς σε ένδειξη πένθους προς τα 67 θύματα των καλοκαιρινών πυρκαγιών.


Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου (α' μέρος)

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται από τη ΔΕΠΑ Χαλανδρίου ένα φεστιβάλ με εναλλακτικό χαρακτήρα για τους νέους ανθρώπους (κάθε ηλικίας). Οι μουσικές που θα ντύσουν τον όμορφο χώρο του Θεάτρου Ρεματιάς θα δώσουν το στίγμα μιας διαφορετικής νεολαίας που δεν ακολουθεί κατασκευασμένα πρότυπα και δεν συντηρεί το Image του lifestyle που προβάλλεται παντού.

Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που στηρίζουν μια νέα κατάσταση στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας, τη λεγόμενη Νέα Σκηνή με εκπροσώπους αγγλόφωνους και ελληνόφωνους, με ήχους μοντέρνους και ιδέες φρέσκιες.

Μερικοί από αυτούς, ίσως οι μεγαλύτεροι, θα παρελάσουν από τη σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς στις 30 Ιουνίου, 1η Ιουλίου και 15-16 Σεπτέμβρη (ανακοίνωση για αυτό αργότερα μέσα στην εβδομάδα).
Σημασία πρέπει να δοθεί στο χαμηλό εισιτήριο αλλά και στο ότι οι συναυλίες θα ξεκινούν νωρίς γιατί θα τελειώνουν και νωρίς (το αργότερο στις 11.30μμ λόγω του κατοικημένου της περιοχής)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΡΟΔΕΣ
Πόρτες: 20.00
Έναρξη: 21.00
Λήξη: 23.30
Είσοδος: 15 ευρώ

Με το δεύτερο άλμπουμ τους, Silent Disco, που κυκλοφορεί στις 18 Ιουνίου, δώδεκα μέρες πριν τη συναυλία, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα! Αυτή η συναυλία είναι ουσιαστικά η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ αυτού αλλά δεν θα λείψουν και τα αγαπημένα κομμάτια από το ντεμπούτο τους. Σχετικά με τον νέο δίσκο των Ρόδες,

Το hip hop μπερδεύεται με τον καινούριο rock θόρυβο, το emo γεννιέται σε ένα garage σφυρηλατημένο από τις δονήσεις του funk και του acid κάθε είδους, τα samples περνάνε σαν να ήταν πάντα εκεί - ενσωματωμένα στα φρενήρη rock ‘n’ rollers και στα συγκοπτόμενα τρελά της reggae

 Το δεύτερο album των Ρόδες, Silent Disco, το οποίο κυκλοφορεί στις 18 Ιουνίου είναι μια διαρκής εσωτερική και εξωτερική πάλη είναι η ζωή με ό,τι αυτή συμπεριλαμβάνει. Αυτή είναι η πρόθεσή του και η μοίρα του: να φωνάξει δυνατά ότι δεν ανήκει πουθενά. Η ίδια μύχια διάθεση που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά συχνά δεν τολμάμε να την αφουγκραστούμε ούτε οι ίδιοι.

Οι Ρόδες χρησιμοποιούν το Get That Beat των Sharp Ties για να βασίσουν το κομμάτι τους Live στο οποίο συμμετέχει ο Εισβολέας, κάνουν έναν vintage φόρο τιμής στην Μάρθα Καραγιάννη μια άλλη άποψη περί μιας φαντασίωσης για ένα μύθο- ανατρέχοντας σε μια βασική μελωδική γραμμή του Mort Shuman, το Βρώμικο ξεκινάει με το Let The Sunshine In από τους Fifth Dimension και στην εισαγωγή του 999 ακούγεται μια απαγγελία του Σεφέρη...
http://www.moremusic.gr/pictures/Rodescover.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
UPLIFT MOFO PARTY BAND
A Red Hot Chili Peppers Tribute
Πόρτες: 20.00
Έναρξη: 21.00
Λήξη: 23.30
Είσοδος: 13 ευρώ


Μετά από μια και μόνη εμφάνιση στο Gagarin πριν από ένα χρόνο με πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, σίγουρα αποτελούν ένα από τα πιο ζεστά σχήματα για κάποιον μουσικόφιλο! Οι Uplift Mofo Party Band είναι ένα σχήμα που παίζει ζωντανά τα τραγούδια των Red Hot Chili Peppers! Μια tribute band. Αλλά είναι και κάτι πολύ περισσότερο. Τα μέλη της προέρχονται από σπουδαία σχήματα της Ελληνικής σκηνής ή έχουν εξέχουσες καριέρες ήδη. Και συν τοις άλλοις? παίζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο γεγονός: παίζουν τα τραγούδια ενός υπεραγαπημένου συγκροτήματος, των Red Hot Chili Peppers, με πάρα πολλούς fans στη χώρα μας, το οποίο δεν έχει έρθει ΠΟΤΕ για live! The Uplift Mofo Party Band ονομάζεται η μπάντα που φτιάχτηκε από σημαντικούς Έλληνες μουσικούς. Μια μπάντα που θα παίξει ένα χορταστικότατο Best Of από όλα τα άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers παλιότερα ή πρόσφατα. Μια μοναδική βραδιά που φυσικά δεν πρέπει να χάσει κανείς fan του γκρουπ -και όχι μόνο... Η πρώτη συναυλία της μπάντας σε ανοικτό χώρο!

Και η μόνη αυτή τη σεζόν. Τα μέλη της: Φωνή: Πάνος Μουζουράκης Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ήρθε το 2002 τραγουδώντας μέχρι και το 2006 σε μεγάλη Live σκηνή της πόλης. Το 2005 συνεργάστηκε με το Διονύση Σαββόπουλο και πραγματοποίησε μαζί του πολλές εμφανίσεις ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην τρίτη δισκογραφική δουλειά του Σ. Ρωσσόπουλου. Πέρυσι κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τη Λύρα με τίτλο «Μάντεψε ποιος».

Ο Πάνος χαρακτηρίζεται για την πολύ έντονη σκηνική του παρουσία, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό. Με λίγα λόγια η θέση του frontman σε ένα τέτοιο γκρουπ του ταιριάζει απόλυτα. Κιθάρα: Στέλιος Φράγκος Επίσης από τη Θεσσαλονίκη. Κατέβηκε στην Αθήνα σχεδόν ταυτόχρονα με τον Πάνο (2002) για να ενσωματωθεί στην μπάντα του Τζίμη Πανούση (με τον οποίο παίζει μέχρι και σήμερα). Εδώ και μερικά χρόνια είναι μέλος των ιστορικών Deus X Machina.

Ο ιδιαίτερα προσεγμένος ήχος του αλλά και το γεγονός ότι στις βασικές επιρροές του συγκαταλέγονται οι John Frusciante και Hillel Slovak μαρτυρά το λόγο που αποτέλεσε την σίγουρη επιλογή για τη συγκεκριμένη μπάντα. Drums: Μιχάλης Καπηλίδης Ο Μιχάλης είναι κι αυτός από τη Θεσσαλονίκη. Γιός του Νίκου Καπηλίδη, παίζει drums από 5 χρονών (!). Το 1998 έρχεται στην Αθήνα για να παίξει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (μια συνεργασία που κρατάει ακόμα). Λίγο αργότερα θα ενσωματωθεί στους Closer με τους οποίους θα ηχογραφήσει το Suddenly Comes.

Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο περιζήτητους drummers με πάρα πολλές συνεργασίες και δεκάδες ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του. Με επιρροές από την ανεξάρτητη σκηνή των 90s και το «παραδοσιακό» funk της δεκαετίας του 70 (Sly & The Family Stone, Funkadelic, James Brown) έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο power-funk τρόπο παιξίματος που τον κάνει μοναδικό για την θέση του drummer στο συγκεκριμένο σχήμα.

Μπάσο: Κωστής Βήχος Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσο ακούγοντας το Blood Sugar Sex Magik και έχοντας έκτοτε σαν βασικές επιρροές τον Flea και τον Larry Graham. Τον φωνάζετε και Flea-χο. Από το 1993 έχει συμμετάσχει σε πολλά γκρουπ (σημαντικότερο των οποίων οι Ανευ όπου το 1999 κυκλοφορούν με την BMG την μοναδική δισκογραφική τους δουλειά) ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αρκετές σημαντικές συνεργασίες. Αυτή την περίοδο είναι μέλος των Άμμος και τις νεοσύστατης μπάντας Nicotine Stain ενώ συνεχίζει να παίζει με τον Κ. Τουρνά και τον Π. Πέτρου (στους δυο τελευταίους μαζί με τον Μιχάλη Καπηλίδη).

Το setlist θα περιέχει κομμάτια από όλη τη δισκογραφία των Red Hot Chili Peppers, ουσιαστικά είναι μια αναδρομή στην 25χρονη δισκογραφική πορεία τους. Μέσα σ’ αυτά τα κομμάτια θα περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα singles καθώς και κάποια κομμάτια από το τελευταίο τους Lp Stadium Arcadium. Επίσης θα συμπεριλαμβάνονται μερικές χαρακτηριστικές διασκευές που έχουν κάνει κατά καιρούς οι Peppers (όπως το Higher Ground του Stevie Wonder) καθώς και κάποια ιστορικά κομμάτια όπως Out In L.A το πρώτο άλλωστε κομμάτι που έγραψαν ως group. Είναι η πρώτη φορά που η μπάντα θα παίξει σε ανοικτό χώρο!