Τάνγκο από τη Θεσσαλονίκη ως το Μπουένος Άιρες

24.07.2007
Το πρώτο Φεστιβάλ Tango στη Θεσσαλονίκη είναι μια πραγματική γιορτή για τους τάνγκο aficionados!

Από τις 6 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη οι απανταχού tangueros θα ενώσουν τις φλογερές φιγούρες τους στο 1ο Thessaloniki Tango Encuentro.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ένα φεστιβάλ που αφορά στο τάνγκο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρει κοντά σε μια όμορφη γιορτή τόσο στους λάτρεις του tango, όσο και στους ανθρώπους της πόλης και στους επισκέπτες της (το φεστιβάλ θα γίνει παράλληλα με τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
- Μία μεγάλη έκθεση 10 καλλιτεχνών -ζωγράφων και φωτογράφων- με θέμα το τάνγκο, καθώς και έκθεση κουστουμιών από τη Ρομίνα Τουμίνι
- Προβολή ταινιών με θέμα το τάνγκο και το Buenos Aires
- Υπαίθριες μουσικοχορευτικές παραστάσεις
- Συναυλίες

Και φυσικά milongas και σεμινάρια τάνγκο!

Κεντρικό γεγονός του φεστιβάλ θα είναι η συναυλία - χορευτική παράσταση στη Μονή Λαζαριστών, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Η ορχήστρα Quarteto Qustavo Gancedo θα μας μεταφέρει στη μουσική ατμόσφαιρα του Buenos Aires, ενώ οι φημισμένοι Αργεντίνοι χορευτές Eladia Cordoba - Martin Lorenzo και Dante - Monik Dominguez θα χορέψουν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανωτής του 1ου Φεστιβάλ Tango Θεσσαλονίκης είναι το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση εικαστικών και η προβολή των ταινιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση έχει ενταχθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις της 1ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου
Εγκαίνια έκθεσης «Θεσσαλονίκη - Buenos Aires». Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ώρα 20:30). Δώδεκα καλλιτέχνες εκθέτουν εικαστικά έργα, φωτογραφίες και κουστούμια με θέμα το τάνγκο. Ακολουθεί milonga (βραδιά χορού) - παρουσίαση από Έλληνες δασκάλους (Κωνσταντίνος Μπαγρόπουλος - Γεωργία Προίσκου, Παύλος Μαυρομάτης - Αναστασία Δαμουλιάνου). Διάρκεια έκθεσης: 6 - 16 Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Μονή Λαζαριστών - Συναυλία με το Quarteto Gustavo Gancedo - Show από τους Eladia Cordoba & Martin Gonzales και τους Dante & Monik Dominguez.

Ανοιχτή υπαίθρια milonga, dj Δέσποινα,
Νέα παραλία - άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου (ώρα 23:00).

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Remezzo Palace. Milonga - Show από τους Eladia Cordoba & Martin Gonzales και τους Dante & Monik Dominguez - dj Γεωργία (ώρα: 23:00).

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
Ποιητικό δρώμενο «Τάνγκο και Ποίηση» (ώρα: 20:30)

Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
Σεμινάριο τάνγκο, Χ.Α.Ν.Θ.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου
Νέα παραλία - (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)
Υπαίθριο event (ώρα: 18:30)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου
Νέα παραλία - (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)
Υπαίθριο event (ώρα: 18:30)

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Παρουσίαση του βιβλίου « Tango » της Ρουμπίνας Σαρελάκου (ώρα: 19:30)

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
Υπαίθριος χώρος Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Συναυλία με τους Tango Cuentos (ώρα: 20:30)

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου
Milonga, Remezzo Palace (ώρα: 23:00)

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
Νέα παραλία - (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)
Υπαίθριο event (ώρα: 18:30)