'Τα σκουπίδια' του Γιάννη Ξανθούλη

25.07.2007
Το ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική πορεία που χάραξε το καλοκαίρι του 2006, επέλεξε για φέτος τη μουσική κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη 'ΤΑ ΣΚΟΥΠΙ∆ΙΑ'.

Τι: Μουσική κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη 'ΤΑ ΣΚΟΥΠΙ∆ΙΑ', ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Που: Αττικό Θέατρο
Πότε: Δευτέρα 6 Αυγούστου, 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Το ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική πορεία που χάραξε το καλοκαίρι του 2006, επέλεξε για φέτος τη μουσική κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη, 'Τα Σκουπίδια'.

Πρωτοανέβηκε το 1986 στο θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ από την Αλίκη Γεωργούλη και παίχτηκε δύο συνεχόμενες σεζόν. Επαναλήφθηκε με άλλο θίασο το καλοκαίρι του 2003 στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ.

Πρόκειται για κλασικό πλέον σπονδυλωτό έργο με επιθεωρησιακή δομή, με σατιρικά κείμενα του πολυγραφότατου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, με κεντρικό τελετάρχη και ήρωες της καθημερινής μας ζωής που έρχονται από το μέλλον για να κρίνουν το παρόν, που μαζί με το γέλιο μάς μεταδίδουν συγκίνηση και γνώση.

Τα Σκουπίδια "επέζησαν" ίσως γιατί το σατιρικό τους άλλοθι βγαίνει μέσα από χαρακτήρες, που, παρά τις όποιες υπερβολές τους γίνονται αμέσως αποδεκτοί από τους θεατές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία: ∆ημήτρης Μαυρόπυλος
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνογράφος: Αντώνης Στεφανόπουλος
Ενδυματολόγος: Ιωάννα Στεφανοπούλου
Χορογράφος: Ζωή Κολλάτου
Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Κουμαριανού, Έλενα Κρίτα, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Ζιάννη, Μυρσίνη Χρυσοχοϊδου, Ελένη Θυμιοπούλου, ∆ημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Λέφας, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Σταύρος Καραγιάννης, Μομώ Βλάχου, Ηλέκτρα Γωνιάδου.