'Ακροποδητί' από τη Σύρο στο Booze

26.07.2007
Το καλοκαίρι του 2007, η χοροθεατρική ομάδα Ακροποδητί παρουσιάζει την παράσταση «Η υποκριτική τέχνη των θηρίων»

Τι: «Η υποκριτική τέχνη των θηρίων», Χοροθεατρική ομάδα 'Ακροποδητί'
Που: Σύρος/ Ερμούπολη και BOOZE cooperativa (Αθήνα)
Πότε: 27, 28 και 29 Ιουλίου, Σύρος, Ερμουπόλεια 2007, (Οδός Γ. Παπανδρέου, Ερμούπολη)
01 και 02 Αυγούστου, Αθήνα, BOOZE cooperativa, (Κολοκοτρώνη 57, 210-3240944)
Ώρες παραστάσεων: Σύρος 21:30, Αθήνα 22:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 6€ μειωμένο

Το καλοκαίρι του 2007, η χοροθεατρική ομάδα Ακροποδητί παρουσιάζει την παράσταση «Η υποκριτική τέχνη των θηρίων».

Κινητήρια δύναμη της παράστασης είναι τα κείμενα τεσσάρων κορυφαίων συγγραφέων, έργα που αναμφισβήτητα κατέχουν διαχρονική αξία και αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για κάθε ανήσυχο πνεύμα, για κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.

Και στα τέσσερα έργα ο λόγος είναι κατά το πλείστον ποιητικός, αφαιρετικός, γεμάτος ερωτήματα φιλοσοφικά, βαθύτατα υπαρξιακά, ενώ τα κοινά θέματα που συναντάμε είναι η μοναξιά, ο χρόνος, ο έρωτας, ο θάνατος και η ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Σιγούρου. Ερμηνεύουν οι: Μάντη Παπανδρέου, Νατάσα Καραγιώργη, Ναταλία Αθανασιάδου, Αντώνης Σπορίδης, Ισίδωρος Γαλατσίου, Αγγελική Σαμοΐλη, Αντιγόνη Χούνδρη, Ιωάννα Αντώναρου, Κατερίνα Γάκη, Φιλία Μηλιδάκη, Χριστίνα Νικολιά, Λουκία Παπαγεωργίου. Χορογραφία: Ομάδα Ακροποδητί. Μουσική: Νίκος Παναγιωτάκης, Ιωσήφ Πρίντεζης, Αποστόλης Δαδάτσης. Σκηνικά, κοστούμια: Μυρτώ Μπελοπούλου, Μαριλένα Κόλλια.

[info] Η ομάδα Ακροποδητί, δημιουργήθηκε στη Σύρο τον Οκτώβρη του 2004, με πρωτοβουλία της Αγγελικής Σιγούρου. Στόχος της είναι η πειραματική προσέγγιση της σύγχρονης κινησιολογικής και θεατρικής έκφρασης. Από τον Οκτώβριο του 2005, λειτουργεί ως Aστική μη Kερδοσκοπική Eταιρεία.

Τον Ιούνιο του 2005, η ομάδα παρουσίασε την πρώτη της δουλειά στο Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης Σύρου, με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ψαράς και η ψυχή του». Έκτοτε, έχει παρουσιάσει τις ακόλουθες χοροθεατρικές παραγωγές:
- «Ο χορός των καλικαντζάρων», Δεκέμβριος 2005
- «Ο τελευταίος κάτοικος της γης θα ‘ναι (υ)ιός μας», Μάιος 2006
- «Συναντήσεις», Ιούνιος 2006
- «Τα σκουπίδια των Χριστουγέννων», Δεκέμβριος 2006,
- «The mystery of the shaggy dog», Μάιος 2007 (περφόρμανς σε συνεργασία με τον μουσικό και περφόρμερ Joe Tornabene) - «Έρωτος Λήθη», Μάιος 2007