Η Πέμυ Ζούνη στο "Λεωφορείον ο Πόθος"

26.07.2007
Η Πέμυ Ζούνη θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, πρωταγωνιστώντας στο κλασικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος»
Η Πέμυ Ζούνη θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, πρωταγωνιστώντας στο κλασικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη. Το έργο αυτό εντάσσεται για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ.

Ο Τένεσι Ουίλιαμς, από τους σημαντικότερους συγγραφείς της μεταπολεμικής γενιάς που ανέδειξε η Αμερική, έγραψε το «Λεωφορείον ο Πόθος» το 1947. Το έργο ανέβηκε την ίδια χρονιά στο Μπροντγουέι, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν και με πρωταγωνιστές τους Μάρλον Μπράντο και Τζέσικα Τάντι. Στην Τζ. Τάντι απονεμήθηκε το βραβείο Τόνι και ο συγγραφέας τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ. Τον ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά στην ελληνική σκηνή έχουν ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη στην ιστορική παράσταση του «Θεάτρου Τέχνης» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και αργότερα η Νόνικα Γαληνέα και η Κάτια Δανδουλάκη.

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» είναι ένα καλοκαίρι από την τραγική ζωή της Μπλανς Ντιμπουά στον υγρό και ερωτικό αμερικανικό Νότο. Ένα λεωφορείο γεμάτο ανθρώπους και όνειρα η Μπλανς και η αδελφή της Στέλλα Ντιμπουά, ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι με την αλαζονεία του ανθρώπου που έμαθε μόνο ν' αγαπιέται, ο άγουρος κι αναποφάσιστος Μιτς...

Η παράσταση θα ανέβει τον Φεβρουάριο του 2008, στη Σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.