BALKAN GROOVE FESTIVAL στην Κρήτη

26.07.2007
Ένα παραδοσιακό funky jazz ταξίδι από την Κρήτη ως τη Σερβία με τους: Boban I Marko Markovic Orkestar, Ψαραντώνη, Mode Plagal.
Τι: BALKAN GROOVE FESTIVAL
Που: ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ και ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ΧΑΝΙΑ
Πότε: 1 και 3 Αυγούστου 2007
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 / Έναρξη: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: 30€

Η Mojo Productions διοργανώνει μια μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές μερικούς από τους σημαντικότερους, σε παγκόσμιο επίπεδο, πρεσβευτές της λεγόμενης world music.

Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι δικοί μας Mode Plagal, οι οποίοι ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ψαραντώνης, ο οποίος ανακαλύπτοντας εκ νέου την παραδοσιακή κρητική μουσική έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των σημαντικότερων και πιο αγαπητών καλλιτεχνών που έχει αναδείξει η μεγαλόνησος.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των Σέρβων Boban I Marko Markovic Orkestar. Η παρουσία τους έγινε παγκοσμίως αισθητή από τα φιλμ του Εμίρ Κουστουρίτσα (Underground και Arizona Dream), και μέσω της συνεργασίας τους με τον διάσημο συμπατριώτη τους Goran Bregovic. Tο 13μελές αυτό σχήμα υπό την καθοδήγηση του μετρ της τρομπέτας Boban και του γιου του Marko, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρής jazz, δένει το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με funk ρυθμολογία και δίνει την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού των αισθήσεων, συνδυάζοντας την αφηγηματική δράση με την ενορχήστρωση.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ΧΑΝΙΑ

Σημεία προπώλησης:
ΧΑΝΙΑ
. Virgin Megastore (Χατζημιχάλη Γιάνναρη 27)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Virgin Megastore (Δαιδάλου 15)
ΡΕΘΥΜΝΟ. Μουσικός οίκος Κλαψινάκη (Ηγ.Γαβριήλ 59, έναντι δημ.κήπου)
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Πολυχώρος 'Περίπου' (28ης Οκτωβρίου 85)
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. Progressive (Λασθένους & Ηλέκτρας Αποστόλου 2)
ΣΗΤΕΙΑ. Μουσικός οίκος Νότες (Ελ.Βενιζέλου 26)