Η «Φλαντρώ» στο Θέατρο ΠΡΟΒΑ

27.07.2007
Για τη χειμερινή περίοδο, το Θέατρο ΠΡΟΒΑ ετοιμάζει τη «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν. Ένα έργο που γράφτηκε το 1925 και παίχτηκε για πρώτη φορά από τη Μαρίκα Κοτοπούλη.
Για τη χειμερινή περίοδο, το Θέατρο ΠΡΟΒΑ ετοιμάζει τη «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν. Ενα έργο που γράφτηκε το 1925 και παίχτηκε για πρώτη φορά από τη Μαρίκα Κοτοπούλη.

Τη «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν θα παρουσιάσει η Μαίρη Ραζή τον χειμώνα στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Πρόβα». Το έργο, μια τραγωδία του πόθου, γράφτηκε το 1925 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Στην παράσταση της «Πρόβας» τον ρόλο υποδύεται η Μαίρη Ραζή, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα.

Η Φλαντρώ είναι ένα άτομο οριακό που φτάνει να αγνοεί τους νόμους της φύσης και του μέτρου. Άλλωστε και το όνομα Φλαντρώ σημαίνει φίλανδρος, από το 'άντρας' και 'φιλώ', δηλαδή είναι γυναίκα που αγαπά τον άντρα. Ο Παντελής Χορν θεωρεί ότι το σεξουαλικό στοιχείο είναι καθοριστικός παράγοντας της ανθρώπινης μοίρας, ερευνά τις περιοχές που υπερβαίνουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων κι αναδεικνύει τους λόγους που μπορούν να καταστρέψουν μια ζωή. Η Φλαντρώ, μη μπορώντας να σμίξει ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου της, τον Σερδάρη, τον σκοτώνει. Είναι η μόνη ηδονή όπου μπορεί να διοχετευτεί το πάθος της.

Οι παραστάσεις θα αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Τον ομώνυμο ρόλο υποδύεται η Μαίρη Ραζή, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μιχάλη Σδούγκου. Στη διανομή συμμετέχουν οι Χρύσα Παπαδοπούλου, Κοραλία Τσόγκα κ.ά.