Γευστικός άνεμος στη Μύκονο

16.08.2007
Από τις 15 Αυγούστου, το γαστρονομικό ορόσημο της Μυκόνου θα είναι το νέο εστιατόριο Κουζίνα Μαρία Λόη. Ετοιμαστείτε για αχτύπητες γεύσεις...

Από τη Μάρθα Κορινθίου

Η Μύκονος εξελίσσεται σε ένα φυτώριο ουσιαστικής γαστρονομίας με καλά εστιατόρια. Τις ξεχωριστές γεύσεις της Μαρίας Λόη, μία από τις πιο λαμπερές προσωπικότητες και επιτυχημένες σεφ, μπορούμε να δοκιμάσουμε πλέον και στη Μύκονο, σε έναν ονειρεμένο χώρο, στο ξενοδοχείο Mykonian Mare, στον Αγιο Στέφανο. Πρόκειται για ένα art resort & spa με την αισθητική σφραγίδα του Αγγελου Αγγελόπουλου, όπου ο κυκλαδίτικος μινιμαλισμός έχει για παρτενέρ την πολυτέλεια και το ντιζάιν.«Μαγεύτηκα από τη θέα», μας είπε η Μαρία Λόη σχετικά με την απόφασή της να ανοίξει εστιατόριο στη Μύκονο. «Και σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλεια o κόσμος να μπορούσε να δοκιμάσει τις δημιουργίες μου σε έναν τόσο ωραίο χώρο».

Η θέα, πανοραμική, είναι το πρώτο πράγμα που θα σε ενθουσιάσει στο εστιατόριο: βλέπεις τη Χώρα, τη θάλασσα και στο βάθος άλλα κυκλαδονήσια. Το δεύτερο είναι η κουζίνα: ελληνική, εμπλουτισμένη με μυκονιάτικα πιάτα.

«Θέλω να αναβιώσει η μυκονιάτικη κουζίνα. Εχει τόσο καλά υλικά και νόστιμες συνταγές, που είναι κρίμα να έρχεσαι στο νησί και να μην τις δοκιμάζεις», εξηγεί η Μαρία Λόη.

Οποιος έχει ταξιδέψει στη Ναύπακτο, έχει περάσει από το παραμυθένιο λιμανάκι της και έχει καθίσει στο ατμοσφαιρικό Κουζίνα Μαρία Λόη, γνωρίζει ότι η μαγειρική της Μαρίας ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στις σπιτικές γεύσεις και τις σύγχρονες τάσεις.

Στη Μύκονο, το μενού θα μας δελεάσει με πλούσιες δροσερές σαλάτες, τον καλύτερο μουσακά, κορυφαίες πίτες, όπως η κρεμμυδόπιτα, και εξαίσια χειροποίητα ζυμαρικά, όπως τα φρέσκα τορτελίνι γεμιστά με αστακό και καβούρι. Για το επιδόρπιο, σοκολατόπιτα, μια θεϊκή εκδοχή του διάσημου γλυκού.

«Με ενδιαφέρει η ποιότητα και η προώθηση της ελληνικής κουζίνας», τονίζει η Μαρία Λόη.

Γι αυτό, άλλωστε, αποφάσισε να σερβίρει στο εστιατόριό της και ένα «πρωϊνό διαρκείας», όπου μέχρι τις 12 θα μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικό πρωϊνό με σπιτικές πίτες και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Ποιότητα, φαντασία αλλά και πίστη στην παράδοση είναι οι τρεις αρχές που διέπουν τη μαγειρική της Μαρίας Λόη.

Οπως επισημαίνει και η ίδια γελώντας: «Κουζίνες υπάρχουν πολλές, Κουζίνα Μαρία Λόη όμως, μόνο μία...»

Κουζίνα Μαρία Λόη, Myconian Mare, Αγιος Στέφανος, τηλ.: 22890 22953, www.mykonianmareresort.gr