Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

22.08.2007
Ο Ronnie Wood των Rolling Stones, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ιρλανδία με διπλή ιδιότητα. Ο μουσικός όχι μόνον εμφανίστηκε σε συναυλία με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλλά παρουσίασε το ίδιο διάστημα και μια έκθεση με εξήντα έργα, τα οποία δημιούργησε ως ζωγράφος.
Ο Ronnie Wood των Rolling Stones, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ιρλανδία με διπλή ιδιότητα.

Ο μουσικός όχι μόνον εμφανίστηκε σε συναυλία με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλλά παρουσίασε το ίδιο διάστημα και μια έκθεση με εξήντα έργα, τα οποία δημιούργησε ως ζωγράφος. Οι πίνακες του Wood - με τιμές που μπορούν να ξεπεράσουν τα 70.000 δολάρια - εκτέθηκαν στο Δουβλίνο, ενώ οι Rolling Stones παρουσίασαν τις επιτυχίες τους στο Slane.

Η συναυλία χαρακτηρίστηκε άκρως απολαυστική αλλά και «υγρή», αφού η υπερβολική βροχή του ιρλανδικού καλοκαιριού συνεχίστηκε. Ο 60χρονος Ronnie ήταν ημέρες πριν στο Δουβλίνο, προκειμένου να προετοιμαστεί τόσο για τη συναυλία όσο και για την έκθεσή του.

Ανάμεσα στους πίνακές του υπήρχαν, φυσικά, πολλά πορτρέτα του Mick Jagger και του συγκροτήματος, καθώς επίσης και αυτά των Jimi Hendrix, Elvis Presley και John Lennon.

Υπήρχαν ακόμη απεικονίσεις της γυναίκας του, του σπιτιού του και των αγωνιστικών αλόγων που έχει ο ίδιος στην κατοχή του. Ο Wood πρόσφατα επέκτεινε τη δουλειά του, παρουσιάζοντας και τοπία, έργα αφηρημένης τέχνης και σκηνές μπαλέτου. «Τα έργα αποτυπώνουν μια πιο ευαίσθητη οικογενειακή πλευρά του Ρόνι», σημείωσε η επιμελήτρια Olivia Evans.

Όσον αφορά στην προσωπική συλλογή του κιθαρίστα, αυτή περιλαμβάνει έργα Picasso, Rembrandt, Matisse, Toulouse-Lautrec και William Orpen.