Κόμικ ο Ηρακλής Πουαρό;

23.08.2007
Κόμικ γίνονται οι διάσημοι χαρακτήρες της Αγγλίδας συγγραφέως Αγκάθα Κρίστι σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τα βιβλία μυστηρίου νεότερο κοινό.

Ηρακλής Πουαρό, Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές και Θάνατος στο Νείλο είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα της Αγγλίδας συγγραφέως Αγκάθα Κρίστι, που αγαπήθηκαν από αμέτρητους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, και επανεκδίδονται τώρα σε μορφή κόμικ!

Σε μια προσπάθεια να γίνουν τα βιβλία μυστηρίου αγαπητά σε ένα νεότερο κοινό, τα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι έγιναν τώρα και βιβλία κόμικ. Τα πρώτα 12 από τα 83 τεύχη θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα και τα υπόλοιπα θα εκδοθούν το 2008.

Η επανέκδοση των βιβλίων σε μορφή κόμικ συμπίπτει με την ετήσια εβδομάδα αφιέρωμα στην Αγκάθα Κρίστι (9 με 15 Σεπτεμβρίου), και με τον εορτασμό των 70 χρόνων από την έκδοση του βιβλίου 'Έγκλημα στο Νείλο'.

Τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι έχουν μεταφραστεί σε όλες τις χώρες του κόσμου, πολλά από αυτά έχουν γίνει κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, ενώ τα αντίτυπα των εκδόσεων έχουν ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια. Περίπου ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα των βιβλίων της έχουν πουληθεί στα αγγλικά, γεγονός που σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες την καθιστά δεύτερη μετά τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

[info] www.agathachristie.com