«Μύθοι», τζαζ και πεταλουδόσαυρος στην Ηλιούπολη

27.08.2007
Το έβδομο Φεστιβάλ Ηλιούπολης αρχίζει την Τρίτη 27 Αυγούστου με συναυλία του Γιάννη Κότσιρα.
Το έβδομο Φεστιβάλ Ηλιούπολης αρχίζει την Τρίτη 27 Αυγούστου με συναυλία του Γιάννη Κότσιρα. Ο Δήμος της «Πόλης του Ηλιου» στοχεύει, με το φετινό πρόγραμμα, να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ ανοιχτό σε όλους κρατώντας χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων (σε όσες παραστάσεις δεν έχουν ελεύθερη είσοδο οι τιμές ξεκινούν από 8 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 15), ενώ δωρεάν προσκλήσεις θα δοθούν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και φορείς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», παιδικά χωριά «SΟS», «Στροφή», μετανάστες κ.λπ.

Οι περισσότερες παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής», ενώ άλλες βγαίνουν στις πλατείες «για να ζωντανέψουν τις γειτονιές και τους δρόμους», όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυξένη Βλάχου.

Φέτος, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει την «Ανδρομάχη» του Ρακίνα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα και άλλες παραστάσεις.

Συναυλίες πραγματοποιούν οι Γιάννης Κότσιρας, Μαριώ και Λάμπρος Καρελάς, Μίμης Πλέσσας σε κινηματογραφικά τραγούδια, Μαρία Φαραντούρη και Λυδία Κονιόρδου στην παράσταση «Μύθοι Γυναικών», Ευρυδίκη και Κοργιαλάς και «Μelos Βrass» σε τζαζ συνθέσεις.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις για παιδιά: «Ο πεταλουδόσαυρος» του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου και το «Γαλάζιο Πουλί» του Μορίς Μέτερλινγκ από το Εθνικό Θέατρο.

Από τις 7/9 ως τις 15/10 πραγματοποιείται δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων από τους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Ηλιούπολης.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις: συναυλία του Μπέμπη Τσέρτου, «Ο Γάμος του Κουτρούλη» από τον Σύλλογο Μεσσηνίων, «Αξιον εστί» από τη Φιλαρμονική, αφιέρωμα στον Μπρεχτ και πολλά παραδοσιακά γλέντια.