Αναβολές λόγω φωτιάς...

27.08.2007
Μία μετά την άλλη αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων του τελευταίου τριημέρου σε ένδειξη πένθους.
Μία μετά την άλλη αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων του τελευταίου τριημέρου σε ένδειξη πένθους.

Όχι μόνο το Ελληνικό Φεστιβάλ αναγκάστηκε να ακυρώσει τη δεύτερη παράσταση - υτή του Σαββάτου- του έργου του Μπέκετ «Ευτυχισμένες Ημέρες», αλλά με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού ματαιώθηκαν το Σαββατοκύριακο όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους αρμόδιους φορείς δήμων, που κι εκείνοι οργανώνουν φεστιβάλ, για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει και ενδέχεται να ματαιωθούν ή να αναβληθούν.

Σημειώνουμε πως προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας, αλλά και φεστιβάλ των δήμων ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου σε ένδειξη πένθους.

Συγκεκριμένα η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27 Αυγούστου παράσταση της «Ανδρομάχης» του Ρακίνα από το Εθνικό Δήμου Βύρωνα στο θέατρο βράχων «Μελίνα Μερκούρη» δεν θα πραγματοποιηθεί «λόγω των τραγικών γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες», σύμφωνα με το Δήμο Βϋρωνα. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναβάλλονται επίσης οι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 27 Αυγούστου εκδηλώσεις του Μama Αfrica Αrt Festival σε Σύνταγμα, Ερμού, Πετρούπολη, αλλά και η επίσης προγραμματισμένη για συναυλία στη μνήμη του Μάνου Λοϊζου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Μαρώνεια Κομοτηνής αναβάλλεται. Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και η συναυλία του Σαββάτου 25 Αυγούστου στη Ρόδο ενώ η συναυλία στην Ξάνθη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέστου την Κυριακή 26 Αυγούστου ακυρώθηκε. Η συναυλία της Κομοτηνής επαναπρογραμματίζεται για την Τετάρτη 29 Αυγούστου και η συναυλία της Ρόδου για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.