Αναβολών και ακυρώσεων συνέχεια...

28.08.2007
Οι τραγικές στιγμές που περνά η χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και οι εκλογές οδηγούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ακύρωση, αναβολή ή μετάθεση ημερομηνίας.

Οι τραγικές στιγμές που περνά η χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και οι εκλογές οδηγούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ακύρωση, αναβολή ή μετάθεση ημερομηνίας.

Η συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα, αναβάλλεται για το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναβάλλονται η συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη, οι παραστάσεις «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Βυζάντιου και «Μπαμπά... μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Ρήγα - Αποστόλου που επρόκειτο να παρουσιαστούν, την Τετάρτη και την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης.

Στο εθνικό πένθος συμμετέχει με τη σειρά του και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του μέχρι και την Τετάρτη 29 Αυγούστου. Οσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια πρέπει να γνωρίζουν ότι ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες των εκδηλώσεων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, ενώ όσοι επιθυμούν να τα επιστρέψουν μπορούν μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, από Δε. έως Πα. 9 π.μ. - 1 μ.μ.)

Εναν αισιόδοξο τόνο συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές θέλησε να δώσει ο Δήμος Ελευσίνας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη την αναβληθείσα πρεμιέρα των «Αισχυλείων 2007», με την «Ορχήστρα του Δρόμου», δίνοντας όλα τα έσοδα της βραδιάς στους πυροπαθείς. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλατζόπουλου, όπου τραγουδούν οι Ελλη Πασπαλά, Γιώτα Νέγκα και Ντίλεκ Κοτς. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί θα ισχύσουν για τη νέα ημερομηνία τέλεσης της συναυλίας.

Την έναρξη των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2007» ανέβαλε και ο Δήμος Κορυδαλλού. Οσον αφορά την προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του αυστριακού συνόλου «Αltenberg Τrio» στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου ακυρώνεται.

Στη Θεσσαλονίκη οι ακυρώσεις και οι αναβολές δεν αφορούν μόνο αυτές του Σαββατοκύριακου των εκλογών, αλλά και του προηγούμενου, οπότε και θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Μέχρι στιγμής έχουν ματαιωθεί οι συναυλίες των Φ. Πλιάτσικα στο Θέατρο Γης και του Γ. Αγγελάκα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα (στο πλαίσιο του Παρά θιν αλός), αλλά και η παράσταση του Θεάτρου Οραμα με το έργο του Ι. Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων». Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου με σολίστα τον πιανίστα Δ. Σγούρο, που θα γινόταν στις 12 Σεπτεμβρίου, μετατέθηκε μία ημέρα νωρίτερα.

Η 16η Σεπτεμβρίου θα συγκέντρωνε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την «Τραβιάτα» του Βέρντι, μια συναυλία της ΚΟΘ αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας. Η συναυλία -που συμπίπτει με τη βραδιά των εκλογών- αναβλήθηκε και θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οριστικά ματαιώνονται η συναυλία των Φιλανδών ΗΙΜ στο Θέατρο Δάσους (14/9) και η εμφάνιση του ΚΘΒΕ με τη «Λυσιστράτη» στο Ηρώδειο (17/9).

Ακυρώνεται, επίσης, η πολιτιστική εκδήλωση "Δήλιος Απόλλων", που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στη Δήλο την 1η Σεπτεμβρίου και στο Ηρώδειο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Επίσης μία μέρα αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ ο προγραμματισμός για την τελετή έναρξη ήταν η 16η Σεπτεμβρίου.