Planet Time στην Ελευσίνα!

29.08.2007
Σε έναv πλανήτη που εμφανώς υποφέρει, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση αποτελούν το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον!
Σε έναv πλανήτη που εμφανώς υποφέρει, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση αποτελούν το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον!

Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα για ενημέρωση και δραστηριοποίηση, το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, συμμετέχουν στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Researchers’ Night 2007’ και διοργανώνουν μια βραδιά Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην παραλία της Ελευσίνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας.

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ανάδειξη των περιβαλλοντικών επιστημών ως μέσο παρέμβασης και πόλο έλξης περισσότερων νέων ερευνητών και παράλληλα η ανάδειξη των ίδιων των επιστημόνων ως «κοινωνικών όντων» που προσπαθούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που θα απευθύνονται σε καλεσμένους κάθε ηλικίας. Παιχνίδια γνώσεων, πειράματα, προβολές, συζητήσεις, διαγωνισμοί ζωγραφικής αλλά και μουσική, συναυλίες, χορός, δρώμενα θα αποτελέσουν τα σημεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων.

Οι «Ερευνητές ενάντια στην Υποβάθμιση του Περιβάλλοντος» αποτελούν έναν από τους κρίκους του προγράμματος ‘Researchers’ Night 2007’, μιας «αλυσίδας» εκδηλώσεων διαφόρων επιστημονικών πεδίων που την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την επαφή ερευνητών και κοινωνίας. Στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλο (ReN 2007), Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Αθήνα (ACPRE).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:
845 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Θηβών), 871 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού), Α16 Πλ. Κουμουνδούρου - Ελευσίνα (μέσω Ιεράς Οδού), Β16 Πλ. Κουμουνδούρου - Ελευσίνα (μέσω Λ. Αθηνών).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.rade.gr