Κατακερματισμένες Μορφές στο DESTE

30.08.2007
Η έκθεση «Fractured figure» από τη Συλλογή Δάκη Ιωάννου σε επιμέλεια Jeffrey Deitch με έργα ορισμένων από τους σημαντικότερους σύγχρονους εικαστικούς της εποχής, πραγματεύεται τη νέα αναπαράσταση της ανθρώπινης φιγούρας. Η νέα παραστατική φιγούρα φέρει ρωγ?ές και είναι εύθραυστη, σαν τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η έκθεση «Fractured figure» από τη Συλλογή Δάκη Ιωάννου σε επιμέλεια Jeffrey Deitch με έργα ορισμένων από τους σημαντικότερους σύγχρονους εικαστικούς της εποχής, πραγματεύεται τη νέα αναπαράσταση της ανθρώπινης φιγούρας. Η νέα παραστατική φιγούρα φέρει ρωγμές και είναι εύθραυστη, σαν τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια διερεύνησης αφενός του τρόπου με τον οποίο ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός καλλιτεχνών αντιμετωπίζει την ανθρώπινη μορφή, αφετέρου του τρόπου που, διαφορετικές αλλά ισχύουσες παράλληλα, εκδοχές της πραγματικότητας συνθέτουν την εμπειρία μας από τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης Jeffrey Deitch "αν κάθε περίοδος στην ιστορία της τέχνης μπορεί να χαρακτηριστεί από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την αναπαράσταση, που με τη σειρά του αντικατοπτρίζει την εκάστοτε κυρίαρχη αντίληψη περί ανθρώπινης μοίρας, η Fractured Figure είναι η έκφραση ενός σύγχρονου αισθήματος πολιτισμικής δυσφορίας, μιας κατάστασης απογοήτευσης και άγχους, του αντίθετου της ευφορίας".

Eπιμέλεια: Jeffrey Deitch
Καλλιτέχνες: Pawel Althamer, David Altmejd, AVAF, Jean-Michel Basquiat, Ashley Bickerton, John Bock, Maurizio Cattelan, Paul Chan, Dan Colen, George Condo, Nigel Cooke, Roberto Cuoghi, Folkert de Jong, Brian Degraw, Nathalie Djurberg, Urs Fischer, Barnaby Furnas, Robert Gober, Matt Greene, Tim Hawkinson, Elliot Hundley, Chris Johanson, Martin Kippenberger, Terence Koh, Jeff Koons, Nate Lowman, Mark Manders, Paul McCarthy, Takeshi Murata, Tim Noble & Sue Webster, Chris Ofili, Richard Prince, Aurel Schmidt, Gregor Schneider, Χριστιάνα Σούλου, Kiki Smith, Andro Wekua, Ralf Ziervogel.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και από τις 2 Οκτωβρίου 2007 έως τις 29 Μαρτίου 2008.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ
Φιλελλήνων 11 & Εμμ. Παππά, Ν. Ιωνία,
Ώρες λειτουργίας έκθεσης 6/9 - 30/9: Δευ-Σαβ 12:00-20:00 μμ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης 2/10-29/3/2008: Πέμ-Σαβ 12:00-20:00 μμ
Τηλ.: 210 2758490,
Website: www.deste.gr