Οι γυναίκες δημιουργούν για τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

04.09.2007
Τρεις γυναίκες, η Δανάη Στράτου, η Σοφία Πετρίδη και Ευανθία Τσαντίλα, η δουλειά των οποίων βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το χώρο ως φορέα κοινωνικοπολιτικών, ιδεολογικών και ψυχολογικών εννοιών, και τη σχέση του με τον άνθρωπο, θα συναντηθούν σε μία κοινή έκθεση.
Τρεις γυναίκες, η Δανάη Στράτου, η Σοφία Πετρίδη και η Ευανθία Τσαντίλα, η δουλειά των οποίων βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το χώρο ως φορέα κοινωνικοπολιτικών, ιδεολογικών και ψυχολογικών εννοιών, και τη σχέση του με τον άνθρωπο, θα συναντηθούν σε μία κοινή έκθεση.

Αυτή η έκθεση θα εγκαινιάσει στις 6 Σεπτεμβρίου (8.00 μ.μ.), έναν νέο χώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην οδό Πειραιώς, απέναντι από το Γκάζι, και μια νέα ιδέα με τίτλο ΖΟΝΕ D που επιμελείται η Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Οι τρεις δημιουργοί επιλέγουν για τη συγκεκριμένη έκθεση Places in ΖΟΝΕ D τη φωτογραφία, το βίντεο, τα γλυπτά και τα σχέδια με τη μορφή εγκατάστασης. Η Δανάη Στράτου με την εγκατάστασή της Soul forest και μεγάλων διαστάσεων φωτογραφικά γλυπτά που δημιουργούν ένα ονειρικό δάσος, πραγματεύεται την αντίληψη του ατόμου μέσα στον χώρο σε σχέση με το τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Η εγκατάσταση Poetics of power της Σοφίας Πετρίδη διερευνά το όρια του φυλετικά διαμορφωμένου χώρου, ενώ η Ευανθία Τσαντίλα με το Standing επιχειρεί να αναπαραστήσει την προσπάθεια ενός ευάλωτου ανθρώπινου σώματος να αποκτήσει συλλογική και προσωπική μνήμη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 6 Οκτωβρίου.
Website: www.zone-d.gr