Μουσικο-θεατρικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Θεάτρου Βούπερταλ

04.08.2007
Μια σειρά θεατρικών και λογοτεχνικών μουσικών παραστάσεων σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ και την Πολιτιστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ (με έδρα την Καβάλα).
Το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ και η Πολιτιστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ (με έδρα την Καβάλα), υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαρίας Καραβία, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποιεί μια σειρά θεατρικών και λογοτεχνικών μουσικών παραστάσεων σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι μια συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν στη Γερμανία και καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Καβάλα και παρουσιάζουν:

Α.
Ένα λογοτεχνικό μουσικό πρόγραμμα, με τίτλο:
«Παράθυρο στον κόσμο της ποίησης και της μουσικής» με ποίηση και μελοποιημένη ποίηση των: Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη. Mουσική: Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρου Καρόζα. Απαγγελία: Μαρία Καραβία, Τραγούδι: Αλεξάνδρα Γκράβας (σοπράνο), Κιθάρα: Γιάννης Κακάρας, Βιολί: Άννα Kρέζα, Χορός: Ειρήνη Κρέζα, Video Art: Βασιλική Νουλέζα, Φωτισμοί: Σαράντης Μιτζιρίκης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα, 27 Αυγούστου, ώρα 21.00
ΣΕΡΡΕΣ, Αμφιθέατρο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ»
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καπετάν Μητρούση και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο ‘Καπετάν Μητρούσης’.

Τρίτη 28 Αυγούστου, ώρα 21.00
ΚΑΒΑΛΑ, Κινηματοθέατρο «Ζέφυρος»
Με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης, του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, ώρα 21.00
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, «Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο Ζαρκαδιάς»
Με τη συνεργασία της ΔΕΠΑ Χρυσούπολης

Παρασκευή, 31 Αυγούστου, ώρα 21.00
ΞΑΝΘΗ, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ». Συνδιοργάνωση: Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης και Φ.Ε.Ξ.

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Καβάλας, «Αμφιθέατρο Αγ. Ελευθερίου»
Με τη συνεργασία του Δήμου και το Παπακυριάκειο Ίδρυμα.

Β.
Τη θεατρική παράσταση με το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου
«Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» με την Μαρία Καραβία
Η Άννα, μάνα ενός από τους 1.615 αγνοούμενους της Κύπρου, ζει δίπλα στη διαχωριστική γραμμή και περιμένει με λαχτάρα την επιστροφή του γιου της. Μέσα από το θεατρικό λόγο ξετυλίγεται η ιστορία των μανάδων της Κύπρου, αλλά και των μανάδων των αγνοουμένων σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, αλλά στην ανθρώπινή τους διάσταση. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί ήδη στη Γερμανία στις πόλεις Βούπερταλ, Κολονία, Βόννη, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ, καθώς και στην Αθήνα για την περασμένη άνοιξη. Σκηνοθεσία: Μαρία Καραβία, Σκηνικά: Μανώλης Δασκαλάκης, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Dafer Joussef, Ζωγραφική σκηνικών: Κατερίνα Χατζηϊορδάνου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00
ΣΕΡΡΕΣ, Αμφιθέατρο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ»
Με τη συνεργασία του Δήμου Καπετάν Μητρούση και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ‘Καπετάν Μητρούσης’.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, ώρα 21.00
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Δημοτικό Θέατρο
Με τη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.